Οικονομία

Ελληνικά ομόλογα: Δύο δισεκατομμύρια αγόρασε η ΕΚΤ το τελευταίο δίμηνο

Ελληνικά ομόλογα: Δύο δισεκατομμύρια αγόρασε η ΕΚΤ το τελευταίο δίμηνο
Ελληνικά ομόλογα: Δύο δισεκατομμύρια αγόρασε η ΕΚΤ το τελευταίο δίμηνο για την ονομαστική αξία των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου.

Δύο δισεκατομμύρια αγόρασε η ΕΚΤ το τελευταίο δίμηνο για την ονομαστική αξία των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου. Συνολικά έως και 22 Ιανουαρίου 2022 είχε ανέλθει στα 36,8 δισεκατομμύρια. Η ΕΚΤ διατήρησε σχεδόν αμετάβλητη την αξία των ελληνικών ομόλογων που αγόραζε παρόλο, όπως είχε προαναγγείλει η επικεφαλής της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ, οι αγορές μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος θα επιβραδύνονταν από τις αρχές του 2022.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ, παραδέχθηκε ότι έχει αυξηθεί το κόστος δανεισμού από τις αγορές για όλες τις χώρες της Ευρώπης, γεγονός που υποχρεώνει την κυβέρνηση να είναι πολύ προσεκτική στη δημοσιονομική της πολιτική.

Πάντως και σήμερα στη δευτερογενή αγορά ομολόγων συνεχίστηκε η άνοδος των αποδόσεων, με αυτή του δεκαετούς να κυμαίνεται στα επίπεδα του 2,47% (τον Απρίλιο του 2020 είχε φθάσει το 2,73%) παρά την καθησυχαστική έκθεση της Goldman Sacs, η οποία εκτιμά ότι η βιωσιμότητα του Δημοσίου Χρέους των χωρών της Ευρωζώνης -συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδος- δεν έχει διαταραχθεί από την πρόσφατη αύξηση των επιτοκίων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments