Οικονομία

Ρωσία φυσικό αέριο: Με το βλέμμα στραμμένο στην Κίνα για εξαγωγές

Ρωσία φυσικό αέριο: Με το βλέμμα στραμμένο στην Κίνα για εξαγωγές
Ρωσία φυσικό αέριο: Στην Κίνα στρέφει το βλέμμα της η Ρωσία για εξαγωγές φυσικού αερίου. Ο ρωσικός γίγαντας φυσικού αερίου Gazprom ενδέχεται να εκμεταλλευτεί ένα κοίτασμα που πλήττεται από τις κυρώσεις των ΗΠΑ στα ανοιχτά του νησιού Σαχαλίνη στον Ειρηνικό.

Στην Κίνα στρέφει το βλέμμα της η Ρωσία για εξαγωγές φυσικού αερίου. Ο ρωσικός γίγαντας φυσικού αερίου Gazprom ενδέχεται να εκμεταλλευτεί ένα κοίτασμα που πλήττεται από τις κυρώσεις των ΗΠΑ στα ανοιχτά του νησιού Σαχαλίνη στον Ειρηνικό για να παρέχει στην Κίνα φυσικό αέριο στο πλαίσιο μιας πρόσφατα υπογραφείσας συμφωνίας.

Ρωσία φυσικό αέριο: Νέα συμφωνία ανακοίνωσε ο Πούτιν

Ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε νέα συμφωνία προμήθειας φυσικού αερίου με την Κίνα την Παρασκευή, η οποία θα ενισχύσει τις εξαγωγές φυσικού αερίου από την Άπω Ανατολή της Ρωσίας, όπου το δίκτυο αγωγών δεν συνδέεται με τις παραδοσιακές διαδρομές των εξαγωγών καυσίμων της προς την Ευρώπη.

Η Gazprom είπε ότι υπέγραψε μακροπρόθεσμη συμφωνία πώλησης και αγοράς για την προμήθεια φυσικού αερίου μέσω μιας μακρινής ανατολικής διαδρομής. Καθώς το έργο φτάσει στην πλήρη δυναμικότητά του, η ποσότητα των προμηθειών φυσικού αερίου από τον ρωσικό αγωγό προς την Κίνα θα αυξηθεί κατά 10 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα ετησίως, συνολικά 48 ετησίως, συμπεριλαμβανομένων των προμηθειών μέσω του υπάρχοντος αγωγού.

Ρωσία φυσικό αέριο: Τα νέα δεδομένα

Η Ρωσία υπέγραψε συμβόλαιο 30ετούς διάρκειας για την προμήθεια φυσικού αερίου στην Κίνα μέσω ενός νέου αγωγού και οι νέες πωλήσεις αερίου θα γίνονται σε ευρώ, στο πλαίσιο της ενίσχυσης της σινορωσικής στρατηγικής συνεργασίας εν μέσω έντασης στις σχέσεις της Μόσχας με την Δύση για την Ουκρανία και άλλα θέματα.

Οι ροές μέσω του νέου αγωγού που συνδέει την ρωσική Άπω Ανατολή με την βορειοανατολική Κίνα αναμένεται να ξεκινήσουν σε δύο έως τρία χρόνια.

Η Ρωσία προμηθεύει ήδη με φυσικό αέριο την Κίνα μέσω του αγωγού Power of Siberia , που ξεκίνησε τις εξαγωγές το 2019 και μέσω αποστολής υγροποιημένου φυσικού αερίου. Οι ρωσικές εξαγωγές φυσικού αερίου προς την Κίνα ανήλθαν σε 16,5 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα το 2021.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments