Διεθνή

Αποκάλυψη Reuters: Ο Πούτιν, ο Μακρόν, το DNA και η απόσταση ενός τραπεζιού

Αποκάλυψη Reuters: Ο Πούτιν, ο Μακρόν, το DNA και η απόσταση ενός τραπεζιού
Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το ειδησεογραφικό πρακτορείο δεν μπορούσε να γίνει αποδεκτή μία πρόσβαση στο DNA του Γάλλου προέδρου

Απάντηση στην απορία που προκλήθηκε, πέρα από τη «θερμή» υποδοχή στο διαδίκτυο, της απόστασης πολλών μέτρων σε ένα επιβλητικό γιγάντιο τραπέζι κατά τη συνάντηση του Εμανουέλ Μακρόν και του Βλαντιμίρ Πούτιν δίνει το Reuters.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει το αποκαλυπτικό δημοσίευμα ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν αρνήθηκε να υποβληθεί σε ρωσικό τεστ Covid-19, κατά την άφιξή του ενόψει της συνάντησής του με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν με συνέπεια να τηρηθεί το υγειονομικό πρωτόκολλο της μεταξύ τους απόστασης, όπως είπαν στο Reuters δύο πηγές από το περιβάλλον Μακρόν.

Οι δύο πηγές, που γνωρίζουν το υγειονομικό πρωτόκολλο του επικεφαλής του γαλλικού κράτους, ανέφεραν στο Reuters ότι δόθηκε στον Μακρόν μια επιλογή: είτε να αποδεχθεί ένα τεστ PCR στο οποίο θα τον υπέβαλαν οι ρωσικές αρχές και θα του επιτρεπόταν να κάτσει κοντά στον Πούτιν είτε, στην περίπτωση που αρνείτο, θα έπρεπε να τηρήσει αυστηρότερους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης.

«Γνωρίζαμε πολύ καλά ότι αυτό σήμαινε όχι χειραψίες και (να καθίσει) σε ένα μακρύ τραπέζι. Όμως, δεν μπορούσαμε να αποδεχθούμε να αποκτήσουν πρόσβαση στο DNA του προέδρου», είπε στο Reuters μία από τις πηγές, αναφερόμενη στις ανησυχίες ασφαλείας, εάν ο Γάλλος πρόεδρος υποβαλλόταν σε τεστ από Ρώσους γιατρούς.

Η δεύτερη πηγή από το περιβάλλον του Γάλλου ηγέτη επιβεβαίωσε ότι ο Μακρόν αρνήθηκε να κάνει ένα ρωσικό PCR τεστ. Η πηγή είπε ότι αντ’ αυτού ο Εμανουέλ Μακρόν υποβλήθηκε σε ένα γαλλικό PCR τεστ πριν από την αναχώρησή του και ένα τεστ αντιγόνου έγινε από τον ίδιο τον γιατρό του μόλις έφθασε στη Ρωσία.

«Οι Ρώσοι μας είπαν ότι ο Πούτιν πρέπει να παραμείνει σε μια αυστηρή υγειονομική φούσκα», εξήγησε η δεύτερη πηγή.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments