Διεθνή

Νότια Κορέα: Kosk, η μάσκα μόνο για τη μύτη

Νότια Κορέα: Kosk, η μάσκα μόνο για τη μύτη
Ευφάνταστοι Νοτιοκορεάτες βρήκαν τη λύση

Στην Ελλάδα μπορεί να έχουμε τη μάσκα «πηγούνι» ή τη μάσκα «αγκώνα», αλλά σίγουρα στη Νότια Κορέα έχουν περάσει σε άλλο επίπεδο…

Γνωστοί οι Νοτιοκορεάτες για την αδυναμία τους σε κάθε τι πρωτότυπο, εφήυραν τη μάσκα μόνο για τη μύτη, που αφήνει ακάλυπτο το στόμα για να τρως και να πίνεις ελεύθερα, χωρίς.. περιορισμούς.

Μάλιστα η μάσκα έχει και όνομα, «Kosk».

Πρόκειται για συνδυασμό των λέξεων μύτη και μάσκα (στα νοτιοκορεάτικα) και κυκλοφόρησε από μια εταιρεία που ονομάζεται Atman.

Σύμφωνα με τον Guardian στο ηλεκτρονικό κατάστημα λιανικής Coupang πωλείται ένα κουτί των 10 για 9.800 γουόν (8,13 δολάρια ή 7.11 ευρώ).

Αποτελείται από δύο κομμάτια, το ένα από τα οποία αφαιρείται για να μείνει ακάλυπτο το στόμα, ενώ τρεις επαναχρησιμοποιήσιμες “Copper Antivirus Nose Mask” που καλύπτουν μόνο τη μύτη ανά πάσα στιγμή είναι διαθέσιμες σε διαφορετικά χρώματα για 2.000 won ($1,65 ή 1.44 ευρώ) από την Spar Clone Fabric, επίσης στο Coupang.

Οι μάσκες έχουν σχεδιαστεί για να φοριούνται κάτω από μια κανονική μάσκα που καλύπτει το στόμα, η οποία μπορεί να αφαιρεθεί όταν τρώτε έξω ή πίνετε.

Οι παράξενες και πρωτότυπες αυτές μάσκες έχουν τραβήξει την προσοχή αλλά και τα ποικίλα σχόλια των χρηστών του διαδικτύου.

«Πουλάνε και τσαγιέρες από σοκολάτα;» ρώτησε ένας χρήστης του Twitter, ενώ ένας άλλος σχολίασε, «Ηλιθιότητα επόμενου επιπέδου!».

«Δεν διαφέρει από τους ανθρώπους που φορούν τις μάσκες τους κάτω από τη μύτη τους» έγραψε κάποιος άλλος στην πλατφόρμα.

Ορισμένες μελέτες έχουν προτείνει ότι η μύτη είναι ο ευκολότερος τρόπος για να εισέλθει ο κορωνοϊός στο σώμα, και σύμφωνα με την καθηγήτρια Catherine Bennett, πρόεδρο επιδημιολογίας στο Ινστιτούτο Μετασχηματισμού Υγείας του Πανεπιστημίου Deakin στην Αυστραλία, οι μάσκες που καλύπτουν μόνο τη μύτη είναι μια «περίεργη ιδέα» αλλά «καλύτερες από το τίποτα». «Μάλλον κάνει μια οριακή διαφορά», είπε στο Nine News .

Τα κρούσματα κορωνοϊού στη Νότια Κορέα έφτασαν το ρεκόρ των 22.907 την περασμένη Πέμπτη, λόγω της εξάπλωσης της παραλλαγής Omicron, ωστόσο η χώρα έχει καταγράψει χαμηλό ποσοστό θανάτων με 6.812 από την αρχή της πανδημίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments