Ελλάδα

Δημήτρης Λιγνάδης: Διακόπηκε η δίκη για τον Φεβρουάριο

Δημήτρης Λιγνάδης: Διακόπηκε η δίκη για τον Φεβρουάριο
Δημήτρης Λιγνάδης: Μετά από αίτημα του Αλέξη Κούγια, οι δικαστές αποφάσισαν να διακοπεί η δίκη για τις 25 Φεβρουαρίου.

Ο Αλέξης Κούγιας είχε ζητήσει την διακοπή της δίκης του Δημήτρη Λιγνάδη μέχρι τον Μάρτιο. Αξίζει να σημειωθεί πως η δίκη ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει σήμερα, ενώ λίγο πριν τις 09.30 οδηγήθηκε στην αίθουσα του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Τελικώς το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο αποφάσισε να διακοπεί για 25 Φεβρουαρίου 2022 η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη. Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα της υπεράσπισης του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, η οποία υποστήριξε ότι λόγω φόρτου εργασίας, θα ήθελε μια ολιγοήμερη διακοπή.

Τι ανέφεραν οι δικηγόροι που εκπροσωπούν τους καταγγέλοντες

Οι πληρεξουσίου δικηγόροι προς στήριξη της κατηγορίας, που εκπροσωπούν τους τέσσερις καταγγέλοντες, δήλωσαν ότι δεν θα πρέπει να διακοπεί η διαδικασία, καθώς ήδη έχει παραταθεί ο χρόνος προσωρινής κράτησης του κατηγορούμενου. «Έχει δηλώσει ο ίδιος, μέσω της υπεράσπισής του, ότι διακαώς επιθυμεί να δικαστεί και συγχρόνως θα ζητήσει εντός μήνα διακοπή, προεξοφλώντας την απόφαση του δικαστηρίου. Αν θέλει διακαώς να δικαστεί γιατί κωλυσιεργεί αναρωτιέμαι;» ανέφερε ο εκ των δικηγόρων της πολιτικής αγωγής, προσθέτοντας «ή ξέρει ότι δεν θα αθωωθεί και σου λέει ένας μήνας παραπάνω δεν έχει διαφορά ή έχει ξεκινήσει τακτική εξάντλησης 18μηνου που θα οδηγήσει στην ελευθέρωση του…».

Επιπλέον επισήμανε πως οι καταγγέλοντες και μηνυτές δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πηγαινοέρχονται στο εξωτερικό ούτε να διαμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα σε ξενοδοχείο μέχρι να ολοκληρωθεί η δίκη, καταλήγοντας ότι θα πρέπει να απορριφθεί το αίτημα διακοπής και να διοριστεί αυτεπάγγελτα και ένας δεύτερος συνήγορος υπεράσπισης, για να διασφαλιστεί η εύρυθμη διεξαγωγή της δίκης.

Το αίτημα Κούγια

«Έχω κάποιες σημαντικές δίκες που συμπληρώνουν παραγραφές και 18μηνα και ο κατηγορούμενος έχει ακόμη ένα εξάμηνο, ζητούμε μια διακοπή εντός του μηνός Μαρτίου. Ο κατηγορούμενος θέλει να δικαστεί, αλλά αναγκάζεται να προσαρμοστεί στις υποχρεώσεις μου. Επιθυμούμε διακαώς τη διεξαγωγή της δίκης, γι’ αυτό δεν ζητούμε αναβολή αλλά διακοπή», είπε ο Αλέξης Κούγιας ζητώντας διακοπή της δίκης.

Το δικαστήριο διέκοψε για λίγη ώρα ώστε να απαντήσει στο αίτημα της υπεράσπισης. 5508266-scaled

Εχει αρνηθεί τις κατηγορίες ο Λιγνάδης

Ο Δημήτρης Λιγνάδης από την πρώτη στιγμή έχει αρνηθεί κατηγορηματικά τα όσα του προσάπτουν οι δικαστικές αρχές και έχει κάνει λόγο για κατασκευασμένες καταγγελίες και στρατευμένους μάρτυρες.

«Είμαι αθώος, ουδέποτε στη ζωή μου εκδήλωσα ερωτικό – σεξουαλικό ενδιαφέρον για ανήλικα πρόσωπα, ουδέποτε ήρθα σε ερωτική – σεξουαλική επαφή με οποιοδήποτε ανήλικο πρόσωπο με ή χωρίς τη συναίνεσή του», είχε πει στην απολογία του.

Το ιστορικό

Η υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία τον Φεβρουάριο του 2021. Η μία καταγγελία ακολούθησε την άλλη και σε βάρος του εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης. Μετά την απολογία του, ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης προφυλακίστηκε. Από τότε κρατείται στις φυλακές της Τριπόλεως και αναμένει την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης παραπέμφθηκε στο «εδώλιο» με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας, το οποίο υιοθέτησε πλήρως, την εισαγγελική πρόταση της Συμέλας Σαπίδου. Η εισαγγελέας είχε απορρίψει όλους τους ισχυρισμούς του ηθοποιού και σκηνοθέτη ο οποίος αρνείται τις κατηγορίες εξαρχής και κάνει λόγο για σκευωρία που εξυφάνθηκε σε βάρος του.

Αντίθετα, τα μέχρι σήμερα πορίσματα των δικαστικών αρχών, ο Δημήτρης Λιγνάδης, κάνουν λόγο για «ένα άτομο επικίνδυνο, με πάθη και εμμονές, εμφορούμενο από έντονα αντικοινωνικά αισθήματα». ΛΙΓΝΑΔΗΣ3

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments