Ελλάδα

Δολοφονία Άλκη: Στη φυλακή άλλοι 4 κατηγορούμενοι

Δολοφονία Άλκη: Στη φυλακή άλλοι 4 κατηγορούμενοι
Συνολικά 10 οι προφυλακιστέοι για την δολοφονία του 19χρονου Άλκη - Τι ισχυρίστηκαν ενώπιον της ανακρίτριας

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά τις μαραθώνιες απολογίες τους και οι άλλοι 4 κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του 19χρονου ‘Αλκη και τον τραυματισμό των δύο φίλων του, στην περιοχή Χαριλάου, στη Θεσσαλονίκη.

Οι τέσσερις, όπου και οι προηγούμενοι έξι συγκατηγορούμενοί τους κρίθηκαν με τη σύμφωνη γνώμη της 7ης τακτικής ανακρίτριας και του εισαγγελέα, προσωρινά κρατούμενοι.

Τι φέρεται να ισχυρίστηκαν

Σε βάρος τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατά συρροή, επίθεση με αντικείμενα και παραβάσεις του νόμου περί όπλων.

Σύμφωνα με το grtimes.gr, ενώπιον της 7ης τακτικής ανακρίτριας ο 22χρονος Έλληνας, ο οποίος ήταν οδηγός του δεύτερου αυτοκινήτου αρνήθηκε τις κατηγορίες και ισχυρίστηκε ότι κατέβηκε από το όχημα και έφτασε κοντά στο σημείο όταν είχε τελειώσει το συμβάν.

Ο δεύτερος κατηγορούμενος, ο 23χρονος που ήταν συνοδηγός ανέφερε ότι αποβιβάστηκε από το όχημα, αλλά δεν απομακρύνθηκε από αυτό και δεν συμμετείχε στην επίθεση.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο τρίτος κατηγορούμενος, ηλικίας 20 χρονών. Ισχυρίστηκε ότι βγήκε από το ίδιο αυτοκίνητο, αλλά παρέμεινε περιμετρικά αυτού και δεν πλησίασε καν στο σημείο.

Μεταξύ των τεσσάρων ήταν και ο 25χρονος «Αθηναίος», τον οποίο υπέδειξε ως τον δολοφόνο του Άλκη μέσω της κατάθεσής του ο 21χρονος, επίσης κατηγορούμενος. Ο 25χρονος φέρεται να παραδέχθηκε ότι ««τσίμπησε με το μαχαίρι τον Άλκη», παραδεχόμενος ότι αυτός κρατούσε το κάραμπιτ (μεγάλο μαχαίρι).

Ισχυρίστηκε δε, ότι ο 21χρονος , ο οποίος είχε υποδείξει χθες, Πέμπτη, τον «Αθηναίο» ως δράστη της δολοφονίας- χτύπησε τον Άλκη με το δρεπάνι.

Σημειώνεται ότι την προσεχή Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου, στη μία το μεσημέρι, θα περάσει το κατώφλι της ανακρίτριας και ο 20χρονος που είχε διαφύγει στην Αλβανία, ο οποίος σήμερα ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να ετοιμάσει την απολογία του.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments