Focus

Στέφανος Αρετάκης: Ο Πατρινός που έχει το δικό του θεώρημα στα μαθηματικά

Στέφανος Αρετάκης: Ο Πατρινός που έχει το δικό του θεώρημα στα μαθηματικά
Στέφανος Αρετάκης: Βραβεύτηκε από το Ίδρυμα Μποδοσάκη.

Ζει στο Τορόντο του Καναδά πλέον, όμως μεγάλωσε στο Καστρίτσι, στην Πάτρα. Εκεί πήγε σχολείο. Ο Στέφανος Αρετάκης είναι ο 33χρονος μαθηματικός που ανακάλυψε το δικό του θεώρημα και βραβεύτηκε από το Ίδρυμα Μποδοσάκη.

Το όνομα του 33χρονου Πατρινού έγινε γνωστό τις τελευταίες ημέρες στο πανελλήνιο μέσα από τα τηλεοπτικά κανάλια, με τα αφιερώματα για αυτόν να διαδέχονται το ένα μετά το άλλο.

Ο Στέφανος Αρετάκης απέδειξε μαθηματικά την ύπαρξη μιας νέας αστάθειας των λεγόμενων «Ακραίων» Μελανών Οπών, η οποία ονομάστηκε «Αστάθεια Αρετάκη» και πλέον αποτελεί αντικείμενο μελετών στη Φυσική.

Ο Έλληνας επιστήμονας που έκανε περήφανη την μαθηματική και επιστημονική κοινότητα της χώρας είναι Επίκουρος Καθηγητής στα Θεωρητικά Μαθηματικά στο University of Toronto

Είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Πατρών και όπως έλεγε στο OPEN, οι καθηγητές του εκεί τον βοήθησαν αρκετά στην πορεία του, καθώς ήταν υποστηρικτικοί μαζί του.

Έφτασε έτσι να τελειώσει τις σπουδές του μέσα σε 1,5 χρόνο (σε τρία δηλαδή εξάμηνα), παίρνοντας άριστα σε όλα τα μαθήματα.

Κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στα χρονικά της συγκεκριμένης σχολής. Ωστόσο, για όλες τις αιτήσεις που είχε δώσει ως μαθητής για υποτροφίες στα μεγάλα διεθνή πανεπιστήμια του εξωτερικού (κυρίως της Αμερικής), έλαβε αρνητικές απαντήσεις.

Το μήνυμα που θέλησε να περάσει μέσα από τα λόγια του στο κανάλι είναι ότι αυτές που τον οδήγησαν στην ακαδημαϊκή του καριέρα δεν ήταν μόνο οι επιτυχίες του, αλλά οι αποτυχίες του, καθώς αυτές ήταν που του έδειξαν την πορεία του.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments