Οικονομία

Ελλάδα ομόλογα: Νέα άνοδος στην απόδοση του 10ετούς ομολόγου

Ελλάδα ομόλογα: Νέα άνοδος στην απόδοση του 10ετούς ομολόγου
Ελλάδα ομόλογα: Νέα άνοδο σημείωσε η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου. Σήμερα συνεχίστηκε η υποχώρηση των τιμών στη δευτερογενή αγορά, με αποτέλεσμα η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου να φθάσει το 2,733%.

Νέα άνοδο σημείωσε η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου. Σήμερα συνεχίστηκε η υποχώρηση των τιμών στη δευτερογενή αγορά, με αποτέλεσμα η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου να φθάσει το 2,733%. Η διαφαινόμενη αποκλιμάκωση της κρίσης στην Ουκρανία, μετά από την είδηση για αποχώρηση μέρους των Ρωσικών στρατευμάτων, είχε ως αποτέλεσμα να βελτιωθεί το επενδυτικό κλίμα και να στραφούν οι επενδυτές στις μετοχές, ρευστοποιώντας παράλληλα θέσεις στα ομόλογα.

Τι συνέβη με τα ελληνικά ομόλογα

Στην εγχώρια αγορά και πιο συγκεκριμένα στο ΗΔΑΤ καταγράφηκαν σήμερα συναλλαγές ύψους 98 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 62 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου έκλεισε στο 2,72% από 2,61% χθες έναντι 0,31% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 2,41% από 2,37% που έκλεισε χθες. Στην αγορά συναλλάγματος ανοδικά κινείται το ευρώ καθώς διαπραγματευόταν νωρίς το απόγευμα στα 1,1361 δολ. από το επίπεδο των 1,1305 δολ. που άνοιξε η αγορά. Η ενδεικτική τιμή για την ισοτιμία ευρώ/δολ. που ανακοίνωσε η ΕΚΤ διαμορφώθηκε στα 1,1345 δολ.

Δεκαετές ομόλογο: Άνοδο 55% κατέγραψε σε εβδομαδιαία βάση

Άνοδο 55% καταγράφει σε εβδομαδιαία βάση η απόδοση του δεκαετούς ελληνικού ομολόγου. Η απόδοση του δεκαετούς ελληνικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 2,65%. Η απόδοση του πενταετούς ομολόγου είναι στο 1,423%. Άνοδο σημείωσε και το spread, με τη διαφορά απόδοσης του δεκαετούς ελληνικού ομολόγου με το δεκαετές γερμανικό ομόλογο, η οποία διαμορφώνεται στις 235 μονάδες βάσης.

Η επόμενη έξοδος της Ελλάδος στις αγορές θα ακολουθήσει τον Μάρτιο, όπως και το 2021, με το re-opening του 30ετούς ομολόγου που εκδόθηκε πέρυσι για την άντληση περαιτέρω 2,5 δισ. ευρώ. Τον Απρίλιο, re-opening στο 10ετές του Ιανουαρίου για την άντληση 2 δισ. ευρώ.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments