Ελλάδα

Τα έργα και οι ημέρες του Μένιου Φουρθιώτη

Τα έργα και οι ημέρες του Μένιου Φουρθιώτη
Δύσκολη αποδεικνύεται τελικά η ζωή για τον Μένιο Φουρθιώτη.

Δύσκολη αποδεικνύεται τελικά η ζωή για τον Μένιο Φουρθιώτη καθώς βρέθηκε από την πολυτελή του έπαυλη σε ένα κελί στη ΓΑΔΑ με βαρύτατες κατηγορίες εις βάρος του. Στη συνέχεια οδηγήθηκε στη φυλακή, όπου αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους και στη συνέχεια οδηγήθηκε στις φυλακές Ναυπλίου.

Όταν υπέγραφε χαρτιά πάνω σε νούμερα τηλεθέασης

Ήταν η περίοδος που ο Μένιος Φουρθιώτης ήταν έτοιμος να κατέβει στον πολιτικό “στίβο” ή έτσι το παρουσίαζε τουλάχιστον.

Οι αναφορές του Αλέξη Τσίπρα στο Μένιο Φουρθιώτη

Ο κ. Τσίπρας που στο παρελθόν κρατούσε αποστάσεις από το Μένιο Φουρθιώτη έκανε ουκ’ ολίγες αναφορές στο όνομά του κατά τη διάρκεια συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας στη Βουλή.  Μάλιστα, ο κ. Φουρθιώτης τρένταρε στο twitter με αναφορές σε συγκεκριμένα πρόσωπα της κεντρικής πολιτικής σκηνής. 

Το χρονικό της “επίθεσης”

Αργά το βράδυ της 16ης Απριλίου 2021, άνδρες άνοιξαν πυρ έξω από το «παλάτι» του Φουρθιώτη στην Εκάλη. Το ζήτημα ωστόσο είναι ότι λίγο αργότερα δύο άνδρες άνοιξαν πυρ κατά αστυνομικών στη διασταύρωση της λεωφόρου Θησέως με την οδό Αγίων Σαράντα στη Νέα Ερυθραία όταν εκείνοι τους έκαναν σήμα να σταματήσουν.

Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. έδειξε ότι τα δύο αυτά περιστατικά συνδέονταν: οι πυροβολισμοί με καλάσνικοφ που είχαν σημειωθεί έξω από το σπίτι του παρουσιαστή έγιναν με το ίδιο όπλο με εκείνο που χρησιμοποιήθηκε στο συμβάν με πυροβολισμούς κατά αστυνομικών στη Νέα Ερυθραία. Τα δύο αυτά άτομα ήταν γνωστά στις Αρχές καθώς στο παρελθόν είχαν εμπλακεί σε υποθέσεις εκβιασμών και ξυλοδαρμών. Οι δυο ποινικοί που οδηγήθηκαν μαζί του στον εισαγγελέα, έδειξαν τον παρουσιαστή ως το πρόσωπο που τους πλήρωσε 40.000 ευρώ για να στήσουν τις επιθέσεις στο σπίτι του.

Ένα τηλεφώνημα από άγνωστο άνδρα που έγινε λίγο μετά τις έντεκα το βράδυ, στις  21.4.2021 φέρεται, σύμφωνα με τα στοιχεία της προανακριτικής δικογραφίας, ότι ήταν εκείνο που οδήγησε τους αστυνομικούς να βρουν φτάσουν στην άκρη του νήματος στην υπόθεση με κατηγορούμενο τον παρουσιαστή Μένιο Φουρθιώτη. 

Η ασθένεια και “το μακρί σεντόνι” των αδικημάτων

Με το που συνελήφθη και οδηγήθηκε στον ανακριτή, ο άλλοτε προβεβλημένος παρουσιαστής επικαλέστηκε προβλήματα υγείας, ζητώντας να μεταφερθεί στο νοσοκομείο προκειμένου να εξεταστεί.

Ο εισαγγελικός λειτουργός πάντως υπήρξε καταπέλτης καθώς η ποινική δίωξη που του ασκήθηκε είναι για σωρεία αδικημάτων μεταξύ αυτών και 2 κακουργήματα.

Συγκεκριμένα, του αποδόθηκαν τα εξής αδικήματα:

  • Σύσταση συμμορίας
  • Ηθική αυτουργία κατά συρροή και κατ’εξακολούθηση στην διακεκριμενη οπλοκατοχή και οπλοφορία
  • Ηθική αυτουργία στην έκρηξη και οπλοφορία
  • Ηθική αυτουργια σε οπλοχρησία
  • Ηθική αυτουργία στην Προμήθεια κατοχή εκρηκτικής βόμβας
  • Ηθική αυτουργία σε διακεκριμένη φθορά
  • Απόπειρα εκβίασης
  • Ψευδής καταγγελία
  • Πρόκληση και προσφορά για την τέλεση αδικήματος σε βαθμό πλημμελήματος

Οι απαιτήσεις του Φουρθιώτη στη φυλακή και το αμυγδαλόγαλα…..

Απαιτητικός υπήρξε και από τη φυλακή ο Μένιος Φουρθιώτης καθώς επικαλούμενος νευρική ανορεξία ζητούσε να του αγοράζουν κρουασάν βουτύρου, σπανακόπιτες, αμυγδαλόγαλα για το πρωϊνό του, καθώς και ειδικό μέλι του βουνού, βρώμη και ακτινίδια.

Έχω μείνει 40 κιλά στη φυλακή

«Υπάρχει μία μητέρα τώρα που ακούει. Εγώ πήγα στο νοσοκομείο για να πάρω την αγωγή και να εξετάσουν πως είναι η υγεία μου καθώς είμαι περίπου ένα μήνα στις φυλακές. Οι γιατροί μου συνέστησαν να ακολουθήσω την ειδική αγωγή, να παρακολουθούμε συχνά από τους γιατρούς», ανέφερε ο ίδιος προσθέτοντας πως έχασε 12 κιλά στη φυλακή και πως έχει φτάσει στα 40 κιλά δήλωνε κάποτε μέσα από τη φυλακή.

Όταν συνελήφθη ξανά

Το Δεκέμβριο του 2021 συνελήφθη ξανά ο Μένιος Φουρθιώτης μετά από μήνυση που κατέθεσε συνεργάτης του για παραβίαση προσωπικών δεδομένων. Ο πρώην συνεργάτης του προσήλθε στο Τμήμα Εκβιαστών και κατέθεσε μήνυση σε βάρος του Μένιου Φουρθιώτη για διαρροή προσωπικών δεδομένων.

Όταν ο Μένιος Φουρθιώτης εμφανιζόταν στην Αραχώβα αλλά όχι στο αστυνομικό τμήμα

Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγήθηκε εκ νέου ο παρουσιαστής Μένιος Φουρθιώτης, επειδή παραβίασε τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί τον Οκτώβριο του 2021. Ο παρουσιαστής ενημερώθηκε ότι λόγω της απόφασής του να παραβιάζει συστηματικά τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί τον Οκτώβριο του 2021, όταν είχε αποφασιστεί η υπό όρους αποφυλάκισή του, εκδίδεται βούλευμα για την εκ νέου προφυλάκισή του. Κατόπιν αυτού πήρε την πρωτοβουλία να εμφανιστεί αυτοβούλως στην Εισαγγελία. Στα δικαστήρια, ενημερώθηκε αρμοδίως ότι η προφυλάκισή του αποφασίστηκε με βούλευμα καθώς δεν εμφανιζόταν, ως όφειλε, στο αστυνομικό τμήμα τρεις φορές τον μήνα, όπως όριζαν οι περιοριστικοί του όροι, όμως μπορούσε να κάνει εκδρομούλα στην Αράχωβα τα Χριστούγεννα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments