Διεθνή

Πρίγκιπας Άντριου: 12 εκατομμύρια ευρώ για να αποφύγει το δικαστήριο

Πρίγκιπας Άντριου: 12 εκατομμύρια ευρώ για να αποφύγει το δικαστήριο
Ο δευτερότοκος γιος της βασίλισσας Ελισάβετ, κατηγορήθηκε από την 38χρονη Αμερικανίδα, θύμα του πολυεκατομμυριούχου χρηματιστή Τζέφρι Επστάιν, για σεξουαλική κακοποίηση όταν εκείνη ήταν 17 ετών.

Σε εξωδικαστικό συμβιβασμό κατέληξαν χθες, Τρίτη, ο δούκας του Γιορκ Άντριου και η Βιρτζίνια Τζιούφρε, η Αμερικανίδα που τον κατηγορούσε για σεξουαλική κακοποίηση. Παρόλο που οι οικονομικές λεπτομέρειες της συμφωνίας δεν έχουν γίνει επίσημα γνωστές – γεγονός που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στη Βρετανία – η New York Post επικαλείται πηγή που φέρεται να γνωρίζει το ποσό του διακανονισμού ανάμεσα στον πρίγκιπα και την κατήγορό του.

Ο δευτερότοκος γιος της βασίλισσας Ελισάβετ, 61 ετών σήμερα, κατηγορήθηκε από την 38χρονη Αμερικανίδα, θύμα του πολυεκατομμυριούχου χρηματιστή Τζέφρι Επστάιν, για σεξουαλική κακοποίηση όταν εκείνη ήταν 17 ετών.

Ο πρίγκιπας Άντριου, η δίκη του οποίου ενώπιον αστικού δικαστηρίου στη Νέα Υόρκη δεν είχε προσδιοριστεί ακόμη, επιμένει να διαψεύδει οποιαδήποτε εμπλοκή του στο κύκλωμα του Επστάιν, ο οποίος αυτοκτόνησε στη φυλακή, αναμένοντας να δικαστεί για σωματεμπορία ανηλίκων.

Οι αταξίες του Πρίγκιπα Άντριου θολώνουν τη λάμψη του Πλατινένιου Ιωβηλαίου της Βασίλισσας | Ειδησεις | Pagenews.gr

Στα 12 εκατομμύρια δολάρια ανέρχεται ο συμβιβασμός

Σύμφωνα με την πηγή της Post, ο εξωδικαστικός διακανονισμός που τελικά επετεύχθη μεταξύ του Άντριου και της Τζιούφρε ανέρχεται στα 12 εκατομμύρια δολάρια, τα οποία λέγεται πως θα διατεθούν στη φιλανθρωπική οργάνωση στήριξης των θυμάτων σεξουαλικής βίας, επικεφαλής της οποίας είναι η Τζιούφρε.

Σε μια ανυπόγραφη επιστολή που υποβλήθηκε ως συνημμένο έγγραφο στην κατάθεση του διακανονισμού, ο Άντριου  είπε ότι αποδέχεται ότι η Τζιούφρε είχε υποφέρει ως θύμα σεξουαλικής κακοποίησης, αλλά δεν παραδέχτηκε καμία αδικοπραγία.

«Ο πρίγκιπας Άντριου ουδέποτε σκόπευε να συκοφαντήσει τον χαρακτήρα της κας Τζιούφρε και αποδέχεται ότι εκείνη υπέφερε τόσο ως θύμα κακοποίησης όσο και ως αποτέλεσμα άδικων δημοσίων επιθέσεων», αναφέρεται στο έγγραφο.

«Ο πρίγκιπας Άντριου μετανιώνει για τη σχέση του με τον Επστάιν και χαιρετίζει το θάρρος της κας Τζιούφρε και άλλων διασωθέντων που όρθωσαν το ανάστημά τους για τους ίδιους και για τους άλλους. Δεσμεύεται να δείξει τη μετάνοιά του για τη σχέση του με τον Επστάιν, στηρίζοντας τον αγώνα κατά της διακίνησης ανθρώπων και στηρίζοντας τα θύματα», προστίθεται στο κείμενο αυτό.

Ο Άντριου, ο οποίος αποστερήθηκε τους στρατιωτικούς και βασιλικούς του τίτλους τον Ιανουάριο, με διάταγμα της βασίλισσας Ελισάβετ, επιμένει εδώ και καιρό στην αθωότητά του. Οι αταξίες του Πρίγκιπα Άντριου θολώνουν τη λάμψη του Πλατινένιου Ιωβηλαίου της Βασίλισσας | Ειδησεις | Pagenews.gr

Όλα προς αποφυγήν της δίκης

Με τον εξωδικαστικό διακανονισμό  πρίγκιπας θα αποφύγει τις δυνητικά εξευτελιστικές για τον ίδιο αποκαλύψεις και κατηγορίες τους επόμενους μήνες και κατά τη διάρκεια της δίκης του, που πιθανότατα θα διεξαγόταν το φθινόπωρο.

Ο εμπιστευτικός διακανονισμός επιτεύχθηκε αφού ο δικηγόρος της Τζιούφρε, David Boies, δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι δεν πίστευε πως μια αυστηρά οικονομική διευθέτηση θα ενδιέφερε την πελάτισσά του. «Ένας καθαρά οικονομικός διακανονισμός δεν είναι κάτι που νομίζω ότι την ενδιαφέρει», είχε πει ο Boies στο BBC News.

Δεν είναι σαφές πώς θα πληρώσει ο Άντριου το συμφωνηθέν ποσό, αλλά η βρετανική Telegraph είπε ότι η βασίλισσα θα χρηματοδοτήσει μέρος του από την ιδιωτική της περιουσία στο Δουκάτο του Λάνκαστερ.

Ο Άντριου λαμβάνει περίπου 284.000 ευρώ ετησίως από τα ιδιωτικά ταμεία της βασίλισσας και εισπράττει σύνταξη από το Ναυτικό του Ηνωμένου Βασιλείου ύψους 23.000 ευρώ το χρόνο, ανέφεραν οι Times του Λονδίνου. Υπάρχουν επίσης εικασίες ότι ο πρίγκιπας πούλησε το σαλέ του στις Ελβετικές Άλπεις, αξίας 21 εκατομμυρίων ευρώ, για να πληρώσει για τη διευθέτηση, ανέφερε η Daily Mail.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments