Διεθνή

Καταιγίδα «Γιούνις»: Φονικό πέρασμα από τη βορειοδυτική Ευρώπη – 14 νεκροί

Καταιγίδα «Γιούνις»: Φονικό πέρασμα από τη βορειοδυτική Ευρώπη – 14 νεκροί
Σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά της η κακοκαιρία Γιούνις αφήνοντας πίσω της 14 νεκρούς και καταστροφές

Φονικό και καταστροφικό είναι το πέρασμα της καταιγίδας  «Γιούνις» από πολλές χώρες της βορειοδυτικής Ευρώπης με απολογισμό 14 – μέχρι στιγμής – νεκρούς και 400.000 νοικοκυριά χωρίς ρεύμα, ενώ προκάλεσε και σημαντικές ζημιές.

Η σφοδρή καταιγίδα έπληξε την Παρασκευή τη νότια Βρετανία και συνέχισε στη βόρεια Γαλλία, τις χώρες της Μπενελούξ, τη Δανία και τη Γερμανία, όπου σχεδόν το ένα τρίτο των βόρειων επαρχιών τέθηκε σε συναγερμό.

Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο των Γερμανικών Σιδηροδρόμων (Deutsche Bahn), έχουν υποστεί ζημιές οι σιδηροτροχιές σε μήκος τουλάχιστον 1.000 χιλιομέτρων, κυρίως λόγω της πτώσης δέντρων. Ως αποτέλεσμα, διακόπηκε η σιδηροδρομική σύνδεση σε μεγάλο μέρος της χώρας.

Εκατοντάδες πτήσεις και δρομολόγια τρένων και οχημταγωγών ματαιώθηκαν σε όλη τη βορειοδυτική Ευρώπη, λόγω των θυελλωδών ανέμων που συνόδευαν τη Γιούνις, τη δεύτερη καταιγίδα που έπληξε την ίδια περιοχή, μόλις 48 ώρες μετά το πέρασμα της Ντάντλεϊ, από την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον έξι άνθρωποι στην Πολωνία και τη Γερμανία.

Μέχρι αυτή τη στιγμή, η Γιούνις έχει προκαλέσεις 14 θανάτους: δύο στην Πολωνία και τη Γερμανία, τέσσερις στην Ολλανδία, τρεις στην Αγγλία, έναν στην Ιρλανδία και δύο στο Βέλγιο. Σύμφωνα με την αστυνομία της Γάνδης, ένας 37χρονος άνδρας που τραυματίστηκε την Παρασκευή στο κεφάλι από ένα ηλιακό πάνελ, υπέκυψε στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments