Ελλάδα

Κορωνοϊός Υπουργείο Υγείας: Live η ενημέρωση από την Μαρία Θεοδωρίδου και τον Μάριο Θεμιστοκλέους

Κορωνοϊός Υπουργείο Υγείας: Live η ενημέρωση από την Μαρία Θεοδωρίδου και τον Μάριο Θεμιστοκλέους
Κορωνοϊός Υπουργείο Υγείας: Για την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα μας αλλά και την πορεία της πανδημίας μίλησε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου

Για την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα μας αλλά και την πορεία της πανδημίας μίλησε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου. Η Πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πορεία των εμβολιασμών, μίλησε για το νέο εμβόλιο της Novavax αλλά και για τον εμβολιασμών όσων έχουν νοσήσει.

Το πρωτεϊνικό εμβόλιο της Novavax προορίζεται για τον βασικό εμβολιασμό όπως και αυτά της Sanofi και της Glaxo. Επανέλαβε επίσης ότι η επιτροπή έχει προτείνει 4η δόση του εμβολίου σε ενηλικες ανοσοκατεσταλμένους, σε άτομα δηλαδή υψηλού κινδύνου. Ο σχετικός πίνακας είναι ανηρτημένος στο embolio.gov.gr.

Αναφέρθηκε επίσης σε έρευνα που έγινε στη Μεγάλη Βρετανία η οποία έδειξε μείωση και των εμβολιασμών ρουτίνας. «Τέσσερις στους δέκα γονείς δεν γνώριζαν ότι η ιλαρά είναι θανατηφόρο νόσημα» πρόσθεσε.

Τι δήλωσε ο Μάριος Θεμιστοκλέους

Ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους. Ξεπεράσαμε τα 20 εκατομμύρια εμβολιασμούς. Το 71,3 του γενικού πληθυσμού έχει εμβολιαστεί.  Δεν έχουμε ακόμα ημέρα παράδοσης του εμβολίου της Novavax και γι΄αυτό το λόγο δεν έχει ανοίξει η πλατφόρμα για τα ραντεβού.  Μικρότερος από 1000 ο ημερήσιος αριθμός των ραντεβού από ανεμβολίαστους . Σε περίπου 300.000 άτομα θα επιβληθεί το πρόστιμο. 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments