Ελλάδα

Φωτιά στο Euroferry Olympia: Οι διάλογοι την ώρα που τυλιγόταν στις φλόγες – Τι κατέθεσε ο Λευκορώσος

Φωτιά στο Euroferry Olympia: Οι διάλογοι την ώρα που τυλιγόταν στις φλόγες – Τι κατέθεσε ο Λευκορώσος

Πηγή Φωτογραφίας: eurokinissi

Η οχταμελής ομάδα αντιμετώπισης κινδύνου του πλοίου επιχείρησε να σβήσει την φωτιά, αλλά ήδη πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και σήμανε γενικός συναγερμός εγκατάλειψης

Τρόμος και πανικός επικράτησαν τα πρώτα λεπτά που ξέσπασε η πυρκαγιά στο πλοίο Euroferry Olympia την περασμένη Παρασκευή (18/2) ανοιχτά της Κέρκυρας.

Οι διάλογοι που ακολούθησαν αποκαλύπτουν  τη χαοτική κατάσταση που επικρατούσε.

Όπως αποκαλύπτει το Star, πάνω στη γέφυρα βρίσκεται ο ύπαρχος του Euroferry Olympia. Βλέπει να χτυπά alarm στα όργανά που έχει μπροστά του και τότε λέει σε δυο άτομα ναύτες: «Πηγαίνετε να ελέγξετε που χτυπά ο συναγερμός για φωτιά».

Πολλές φορές μπορεί να υπάρξει λανθασμένος συναγερμός. Πηγαίνουν λοιπόν δύο άτομα. Μέχρι όμως να φτάσουν στο σημείο του συναγερμού, ο ύπαρχος βλέπει στα όργανά του να χτυπά και άλλος συναγερμός.

Παίρνει τον ασύρματο και κατεβαίνει ο ίδιος προς το deck ένα όπου φαίνεται πως υπήρξε ο συναγερμός.

Όταν έφτασε εκεί είδε τον ένα ναυτικό σχεδόν λιπόθυμο από τις αναθυμιάσεις και τον καπνό και τον άλλο να προσπαθεί να τον απομάκρυνε από την φωτιά.

Εκείνη την στιγμή και η ομάδα αντιμετώπισης κινδύνου του πλοίου που αποτελείται από οχτώ άτομα, επιχείρησε να σβήσει την φωτιά, αλλά φαίνεται πως είχε ήδη πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και σήμανε γενικός συναγερμός εγκατάλειψης.

Αυτό που εξετάζουν οι αρχές είναι το σενάριο, κάποιοι, μόλις χτύπησε ο συναγερμός να έτρεξαν να πάρουν τα χρήματα και τα χαρτιά από τις καμπίνες των οχημάτων τους και να εγκλωβίστηκαν μέσα στα γκαράζ όταν έκλεισαν οι πυροστεγείς πόρτες και στη συνέχεια να έχασαν τις αισθήσεις τους.

Κατέθεσε εκ νέου ο Λευκορώσος – «Έπιανα τις λαμαρίνες και εκείνες έλιωναν»

Ο νεαρός Λευκορώσος, ο οποίος πήρε εξιτήριο την Τρίτη, μετέβη στο Λιμεναρχείο της Κέρκυρας για συμπληρωματική κατάθεση.

Είπε ότι ήταν το πρώτο του ταξίδι, δεν ήξερε τους κανονισμούς του πλοίου, κοιμήθηκε μέσα στο γκαράζ στην καμπίνα του φορτηγού. Όταν κατάλαβε ότι το πλοίο είχε πάρει φωτιά βγήκε έντρομος από το φορτηγό και στην προσπάθεια του να ανέβει στο πάνω μέρος του πλοίου έπιανε τις λαμαρίνες και εκείνες έλιωναν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments