Διεθνή

Πούτιν: Τι είπε σε συνέντευξη Τύπου για την αναγνώριση Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ

Πούτιν: Τι είπε σε συνέντευξη Τύπου για την αναγνώριση Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ

Πηγή Φωτογραφίας: rt.com

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν μιλώντας  σε δημοσιογράφους, σχεδόν αμέσως μετά την έγκριση του ρωσικού κοινοβουλίου για χρήση ρωσικού στρατού στο εξωτερικό,δήλωσε ότι οι συμφωνίες του Μινσκ δεν υπάρχουν πια

Λίγες ώρες μετά το διάγγελμά του διάρκειας μιάμισης ώρας και λίγο πριν το διάγγελμα του Αμερικανού προέδρου, ο Ρώσος πρόεδρος παραχώρησε συνέντευξη Τύπου.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν μιλώντας  σε δημοσιογράφους, σχεδόν αμέσως μετά την έγκριση του ρωσικού κοινοβουλίου για χρήση ρωσικού στρατού στο εξωτερικό,δήλωσε ότι θα εκπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας, σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο. Ανέφερε επίσης ότι οι συμφωνίες του Μινσκ δεν υπάρχουν πια, καθώς αναγνωρίσαμε τη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ (DPR) και του Λουγκάνσκ (LPR).

Ο πρόεδρος Πούτιν είπε ότι η αναγνώριση των Δημοκρατιών του Λουγκάνκ και του Ντονέτσκ σημαίνει και την αναγνώριση Συντάγματος και συνόρων. «Το καλύτερο που έχει να κάνει το Κίεβο είναι να αρνηθεί την ένταξη στο ΝΑΤΟ και να παραμείνει ουδέτερο. Ο εξοπλισμός της Ουκρανίας με πυρηνικά όπλα αποτελεί στρατηγική απειλή για τη Ρωσία», ανέφερε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Υποστήριξε ότι η Ευρώπη δεν μπόρεσε να υποχρεώσει το Κίεβο να εφαρμόσει τις συμφωνίες Μινσκ-2 , και ως εκ τούτου δεν υπήρχε άλλη διέξοδος εκτός από την αναγνώριση των Λαϊκών Δημοκρατιών Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ.

Νωρίτερα, το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, το δεύτερο νομοθετικό όργανο της Ρωσίας, έδωσε άδεια στον  Βλαντίμιρ Πούτιν, μετά από αίτημά του, για χρήση του ρωσικού στρατού στο εξωτερικό εάν χρειαστεί.

Δείτε τη συνέντευξη Τύπου

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments