Πολιτική

Δένδιας: Σημαντικό έτος στη συνεργασία Ελλάδος-Ιαπωνίας το 2022

Δένδιας: Σημαντικό έτος στη συνεργασία Ελλάδος-Ιαπωνίας το 2022
Δένδιας: Ο υπουργός Εξωτερικών απηύθυνε μήνυμα προς την Πρεσβεία της Ιαπωνίας με αφορμή την εθνική εορτή της χώρας.

Ο Νίκος Δένδιας απηύθυνε μήνυμα προς την Πρεσβεία της Ιαπωνίας με αφορμή την εθνική εορτή της χώρας. Η ευχή του υπουργού Εξωτερικών ήταν το 2022 να αποτελέσει ένα σημαντικό έτος στη συνεργασία Ελλάδος και Ιαπωνία.

Όπως επεσήμανε ο υπουργός Εξωτερικών, στην Ελλάδα είναι εμφανής ο θαυμασμός για τον ιαπωνικό πολιτισμό και τον σεβασμό που οι Ιάπωνες επιδεικνύουν προς τις παραδόσεις τους, ενώ υπογράμμισε και το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Ιαπωνία διεθνώς.

Η ανάρτηση

“Αν και γεωγραφικά απομακρυσμένοι, οι λαοί μας ομονοούν στην αγάπη τους για τη θάλασσα και στη ναυτοσύνη τους, στο εμπορικό τους δαιμόνιο και στην ενασχόλησή τους με τις τέχνες και τον πολιτισμό. Και βέβαια, όσο οι σχέσεις μας ενισχύονται, η ελληνο-ιαπωνική φιλία θα διευρύνεται”, τόνισε χαρακτηριστικά. Πιο πρόσφατη ένδειξη ήταν τα εγκαίνια του «Ιαπωνικού Κήπου», τον Νοέμβριο του περασμένου έτους στο Παγκράτι, στην Αθήνα, που όπως επεσήμανε “αποτελεί ένα κόσμημα για την πόλη”.

“Φέτος, συμπληρώνονται εκατό χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή”, ανέφερε. “Στην ανάμνηση των θλιβερών εκείνων γεγονότων, μας έρχεται στη μνήμη η αυτοθυσία του άγνωστου ακόμη στην ιστορία πλοιάρχου και πληρώματος του ιαπωνικού πλοίου «Tokei Maru». Eν μέσω ανείπωτου πόνου και άμεσου κινδύνου, το «Tokei Maru» διέσωσε εκατοντάδες Έλληνες της Σμύρνης από βέβαιο θάνατο. Η ανιδιοτελής αυτή πράξη πρέπει να αναδειχθεί φέτος. Να λάβει τη θέση που της αρμόζει στην ιστορία της μακραίωνης φιλίας μεταξύ των λαών μας”.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments