Ελλάδα

Πόλεμος Ουκρανία: Νέα notam για απαγόρευση πτήσεων και στον εναέριο χώρο της Μολδαβίας – Λευκορωσίας

Πόλεμος Ουκρανία: Νέα notam για απαγόρευση πτήσεων και στον εναέριο χώρο της Μολδαβίας – Λευκορωσίας
Η Notam είναι συνέχεια της προηγούμενης, έχει τρίμηνη ισχύ και απαγορεύει τις διελεύσεις πολιτικών αεροσκαφών και στον εναέριο χώρο Μολδαβίας και Λευκορωσίας

Νέα συμπληρωματική NOTAM εξέδωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας απαγορεύοντας τις διελεύσεις των πολιτικών αεροσκαφών και στον εναέριο χώρο της Μολδαβίας και της Λευκορωσίας.

Σε συνέχεια της notam που δημοσιεύτηκε νωρίτερα σήμερα, για την απαγόρευση πτήσεων στον εναέριο χώρο της Ουκρανίας, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ανακοινώνει ότι εκδόθηκε νέα συμπληρωματική αεροπορική οδηγία (notam), για την απαγόρευση διελεύσεων των πολιτικών αεροσκαφών και στον εναέριο χώρο της Μολδαβίας και της Λευκορωσίας.

Η νέα συμπληρωματική notam προβλέπει τα ακόλουθα:

*Όλα τα πολιτικά αεροπλάνα απαγορεύεται να εισέρχονται στον εναέριο χώρο (FIR) της Μολδαβίας και της Λευκορωσίας λόγω υψηλής επικινδυνότητας από την στρατιωτική δραστηριότητα που συνεχίζεται στην ευρύτερη περιοχή.

*Υπενθυμίζεται ότι ισχύει απαγόρευση πτήσεων πολιτικών αεροσκαφών στον εναέριο χώρο (FIR) της Ουκρανίας και σύσταση να αποφεύγονται οι πτήσεις στους εναέριους χώρους (FIR) που βρίσκονται στα σύνορα μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας.

Όπως και η προηγούμενη αεροπορική οδηγία, έτσι και η νέα, έχει τρίμηνη διάρκεια και ισχύει από την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022 έως την Τρίτη 24 Μαΐου 2022.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments