Πολιτισμός

Tour Triangle στο Παρίσι: Ξεκίνησε η ανέγερση του τριγωνικού ουρανοξύστη που θα έχει ύψος 180 μέτρα

Tour Triangle στο Παρίσι: Ξεκίνησε η ανέγερση του τριγωνικού ουρανοξύστη που θα έχει ύψος 180 μέτρα
Tour Triangle στο Παρίσι: Η ανέγερση του επίμαχου τριγωνικού ουρανοξύστη ύψους 180 μέτρων και 42 ορόφων ξεκίνησε και το κόστους, σύμφωνα με την κατασκευαστική εταιρεία, θα ανέλθει σε 660 εκατομμύρια ευρώ.

Το σχέδιο για τον τριγωνικό ουρανοξύστη ύψους 180 μέτρων ξεκίνησε το 2008 και εγκρίθηκε το 2015 επί δημαρχίας της Αν Ινταλγκό, παρά την έντονη αντίδραση των οικολόγων συμμάχων της και δημοτικών αρχόντων της δεξιάς. Ανάμεσα σε αυτούς που εξέφρασαν την αντίθεση τους ήταν και ο Φιλίπ Γκουζόν, δήμαρχος του 15ου διαμερίσματος του Παρισιού, όπου ανεγείρεται το πελώριο κτίριο. «Η περιοχή θα καταστραφεί για πολλά χρόνια», δήλωσε καταγγέλλοντας «τον αδιάκοπο χορό των φορτηγών που θα μεταφέρουν μπετόν, την παρουσία τεσσάρων γιγάντιων γερανών…».

Η εκμετάλλευση του Tour Triangle θα παραχωρηθεί για 80 χρόνια στον όμιλο Unibail-Rodamco-Westfield, έναντι τιμήματος 2 εκατομμυρίων που θα καταβάλλονται ετησίως στον δήμο του Παρισιού. Το κτίριο θα στεγάζει περισσότερα από 91.000 τετραγωνικά μέτρα επιφάνειας, τα δύο τρίτα της οποίας θα είναι χώροι γραφείων. Στο σχέδιο περιλαμβάνεται επίσης ένα ξενοδοχείο 230 δωματίων, παιδικός σταθμός και καταστήματα.

Η εταιρεία επαίρεται για ένα κτίριο «αναστρέψιμο», με χρήσεις που θα μπορούν να αλλάζουν με την πάροδο του χρόνου και με ελάχιστες περιβαλλοντικές επιπτώσεις

«Διατηρούμε αυστηρό έλεγχο των επενδύσεων και του κόστους, συνεχίζοντας να αναπτύσσουμε νέα στοιχεία ενεργητικού (…) Ανάμεσα σε αυτά περιλαμβάνεται το σχέδιο κατασκευής γραφείων του Tour Triangle στο Παρίσι, σε σύμπραξη με την AXA IM Alts, η ανέγερση του οποίου έχει ξεκινήσει», δηλώνει ο πρόεδρος του ομίλου Ζαν-Μαρί Τριτάν.

Tour Triangle στο Παρίσι: Αξίζει να σημειωθεί ότι η εισαγγελία άρχισε τον Ιούλιο προκαταρκτική έρευνα για «ευνοιοκρατία» στην παραχώρηση του έργου

Όμως έπειτα από προπαρασκευαστικές εργασίες δύο μηνών, ψηλά τοποθετήθηκαν στο εργοτάξιο στο Parc d’ Expositions, στην Πορτ ντε Βερσάιγ. Οι εργασίες του οποίου θα ολοκληρωθούν το πρώτο εξάμηνο του 2026.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments