Οικονομία

Γιαμάλ: Ο αγωγός φυσικού αερίου επανέρχεται σε αντίστροφη λειτουργία μετά από ορισμένες ροές προς τα δυτικά

Γιαμάλ: Ο αγωγός φυσικού αερίου επανέρχεται σε αντίστροφη λειτουργία μετά από ορισμένες ροές προς τα δυτικά
Γιαμάλ: Ο αγωγός φυσικού αερίου Γιαμάλ επανέρχεται σε αντίστροφη λειτουργία μετά από ορισμένες ροές προς τα δυτικά .

Ο αγωγός φυσικού αερίου Γιαμάλ επανέρχεται σε αντίστροφη λειτουργία μετά από ορισμένες ροές προς τα δυτικά .Ο ρωσικός αγωγός φυσικού αερίου επανήλθε σε αντίστροφη λειτουργία το πρωί της Κυριακής, επαναλαμβάνοντας τις προμήθειες από τη Γερμανία στην Πολωνία μετά από σύντομες διακοπτόμενες ροές προς τα δυτικά κατά τη διάρκεια της νύχτας, σύμφωνα με στοιχεία της γερμανικής εταιρείας δικτύου.

Τα δεδομένα έδειξαν ότι οι ροές προς τα ανατολικά στο σημείο μέτρησης στη Γερμανία επαναλήφθηκαν το πρωί της Κυριακής με ρυθμό σχεδόν 5 εκατομμυρίων κιλοβατώρες ανά ώρα (kWh/h).Σύμφωνα με μετονομασίες ή προκαταρκτικές προσφορές, ο αγωγός αναμένεται να παραμείνει σε αντίστροφη λειτουργία μέχρι τουλάχιστον το πρωί της Δευτέρας. Είχε στείλει αέριο σε κανονική λειτουργία – με κατεύθυνση δυτικά, από την Πολωνία στη Γερμανία – για περίπου 10 ώρες κατά τη διάρκεια της νύχτας, κυρίως σε κλίμακα 12,6 εκατομμυρίων kWh/h.

Ευρωπαϊκή Ένωση: Πόσο εξαρτημένη είναι από τη Ρωσία και το φυσικό αέριο

Περίπου το 43% του φυσικού αερίου που καταναλώνεται στην ΕΕ προέρχεται από τη Ρωσία, ενώ το υπόλοιπο καλύπτεται, σύμφωνα, με την Eurostat με εισαγωγές από την Νορβηγία, την Εγγύς Ανατολή, τις ΗΠΑ, την Αλγερία και την Λιβύη.

Η Gazprom μεταφέρει το φυσικό αέριο σε συγκεκριμένα σημεία στα εξωτερικά σύνορα και στη συνέχεια οι χώρες-μέλη προμηθεύονται τις ποσότητες που χρειάζονται. Με άλλα λόγια η Γερμανία μπορεί να αγοράσει, για παράδειγμα, από την Ρωσία φυσικό αέριο, το οποίο στη συνέχεια να διοχετεύσει στην Πολωνία ή την Ουκρανία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments