Πολιτική

Δένδιας: Η αρχή της αποχής από τη χρήση βίας παραβιάζεται αναίσχυντα από συγκεκριμένες χώρες

Δένδιας: Η αρχή της αποχής από τη χρήση βίας παραβιάζεται αναίσχυντα από συγκεκριμένες χώρες
Δένδιας: Για την Ουκρανική κρίση και τις τελευταίες εξελίξεις αναφέρθηκε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Για την Ουκρανική κρίση και τις τελευταίες εξελίξεις αναφέρθηκε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Ο αρμόδιος υπουργός δήλωσε ότι «Η αρχή της αποχής από την απειλή ή τη χρήση βίας εδώ και καιρό παραβιάζεται κατάφωρα και αναίσχυντα από συγκεκριμένες χώρες».

Ο υπουργός Εξωτερικών τοποθετήθηκε στις εργασίες του Τμήματος Υψηλού Επιπέδου της 49ης Συνόδου του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος.Ο κ. Δένδιας τόνισε πως «οι στρατιωτικές επιθέσεις παραβιάζουν σαφώς τις θεμελιώδεις αρχές του Διεθνούς Δικαίου και του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, κυρίως δε την αρχή της αποχής από την απειλή ή τη χρήση βίας».

Σύμφωνα με τον υπουργό, η αρχή αυτή «εδώ και καιρό παραβιάζεται κατάφωρα και αναίσχυντα από συγκεκριμένες χώρες». Επίσης, σημείωσε πως ενώ «οι παγκόσμιες προκλήσεις και εντάσεις αυξάνονται, δυστυχώς εμείς υπαναχωρούμε από την πολυμέρεια και τις παγκόσμιες λύσεις» και τόνισε ότι «οι μονομερείς ενέργειες δεν επηρεάζουν μόνο τις χώρες, αλλά πρωτίστως τους ανθρώπους».

Αναφερόμενος «στην πιο σοβαρή πρόκληση που αντιμετωπίζει η ευρωπαϊκή ήπειρος στην Ουκρανία», τόνισε ότι «αυτό που συμβαίνει τώρα, έχει βυθίσει την Ευρώπη σε μια εποχή όπου τέτοιες ενέργειες δεν έχουν θέση». Το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο τίθεται υπό σοβαρή αμφισβήτηση, προσέθεσε και διαμήνυσε πως οι επιθέσεις εναντίον όλων των αμάχων στην Ουκρανία πρέπει να σταματήσουν αμέσως.

Τι ανέφερε για τη Μαριούπολη

Ο υπουργός Εξωτερικών σχετικά με την επίθεση στη Μαριούπολη σημείωσε τα εξής: «βάναυση επίθεση εναντίον αμάχων στα χωριά Σαρτανά και Μπουγάς κοντά στη Μαριούπολη», με αποτέλεσμα τον θάνατο 10 μελών της ελληνικής κοινότητας και τον τραυματισμό πολλών ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων και παιδιών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments