Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ξεκίνησε η ομιλία του πρωθυπουργού στη Βουλή για την Ουκρανία

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ξεκίνησε η ομιλία του πρωθυπουργού στη Βουλή για την Ουκρανία
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Ήμασταν πάντα στη σωστή πλευρά της ιστορίας και αυτό κάνουμε και τώρα» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης .

Ολοκληρώθηκε η πρωτολογία του του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή για την Ουκρανία. Αντικείμενο της συζήτησης είναι η ενημέρωση του Σώματος σχετικά με την κρίση στην Ουκρανία και τις επιπτώσεις για την Ελλάδα, η οποία προγραμματίστηκε κατόπιν αιτήματός του, σύμφωνα με το άρθρο 142Α του Κανονισμού της Βουλής.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ήμασταν πάντα στη σωστή πλευρά της ιστορίας και αυτό κάνουμε και τώρα

«Ήμασταν πάντα στη σωστή πλευρά της ιστορίας και αυτό κάνουμε και τώρα» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης  στη Βουλή, ενημερώνοντας το σώμα για το πώς θα πορευθεί η χώρα μας μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και συνέχισε: «Δεν χωρούν ίσες αποστάσεις. Ή θα είσαι με την ειρήνη και το Διεθνές Δίκαιο ή θα είσαι απέναντί τους». «Δεν μπορούμε να στεκόμαστε αδιάφορα απέναντι σε κάθε αυταρχικό ηγέτη που θέλει να ζωγραφίζει μόνος του τα σύνορα» ανέφερε ο πρωθυπουργός. «Σε αυτή την κρίση η Ευρώπη στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων διότι αυτή η κρίση αφορά εμάς και όχι τους Αμερικάνους. Εμείς είμαστε η σκοτεινή ήπειρος» επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τι είπε για rafale και φρεγάτες

«Όταν χτυπούν τύμπανα πολέμου στην Ευρώπη, κάποιοι να σκεφτούν τη θέση τους για Rafale και φρεγάτες» υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, χωρίς όμως να κατονομάσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ούτε τον Γιώργο Τσίπρα που υποστηρίζει ότι «η άμυνα της χώρας δεν είναι αυτοσκοπός».

Η ανάρτηση του πρωθυπουργού για την Ουκρανία

Σημειώνεται ότι χθες Δευτέρα ο πρωθυπουργός τάχθηκε υπέρ της ένταξης της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Συγκεκριμένα, ο Έλληνας πρωθυπουργός τοποθετήθηκε σχετικά με το ζήτημα που έχει ανακύψει τις τελευταίες ώρες μετά από αίτημα της Ουκρανίας ώστε να γίνει μέλος της ΕΕ, γράφοντας στο Twitter: «Πλήρης αλληλεγγύη στον Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και το λαό της Ουκρανίας. Χαιρετίζουμε την επιλογή της Ουκρανίας για την ΕΕ- είναι μια από εμάς».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments