Τεχνολογία

Antonov An-225: Οι Ρώσοι κατέστρεψαν το μεγαλύτερο αεροπλάνο του κόσμου

Antonov An-225: Οι Ρώσοι κατέστρεψαν το μεγαλύτερο αεροπλάνο του κόσμου

Πηγή Φωτογραφίας: Φωτογραφία - AeroTime Hub

Antonov An-225: 'Ένας από τους παγκόσμιους θρύλους της αεροπορίας έπεσε θύμα της ρωσικής εισβολής στο αεροδρόμιο Hostomel του Κιέβου

Μπορεί Ρωσία και Ουκρανία να συμφώνησαν σε διαπραγματεύσεις στα σύνορα της Ουκρανίας με τη Λευκορωσία, όμως οι ρωσικές επιθέσεις δεν έχουν σταματήσει, με τελευταίο θύμα τους το θρυλικό αεροπλάνο Antonov An-225 Mriya, το μεγαλύτερο αεροπλάνο που κατασκευάστηκε ποτέ και το οποίο το 2020 εκτελούσε ανθρωπιστικές πτήσεις παραδίδοντας ιατρικές προμήθειες για την καταπολέμηση του κορονοϊού στην ΕΕ.

Όπως επιβεβαίωσε μέσω Twitter το Ουκρανικό Κοινοβούλιο, το αεροπλάνο καταστράφηκε κατά τη διάρκεια ρωσικής επίθεσης που σημειώθηκε στο αεροδρόμιο Hostomel (Gostomel) κοντά στο Κίεβο.

Ποιο ήταν το Antonov An-225 Mriya

Το Antonov An-225 Mriya (Mriya σημαίνει όνειρο), είναι ουκρανικής κατασκευής και χωρούσε στο εσωτερικό του 84 αυτοκίνητα, 16 κοντέινερ ή και ένα ολόκληρο αεροσκάφος Boeing 737, ενώ διέθετε 6 κινητήρες και 16 ζεύγη τροχών.

Μάλιστα, τον Μάιο του 2020 είχε βρεθεί για τελευταία φορά στη χώρα μας, μεταφέροντας ιατρικές προμήθειες από την Κίνα.

Antonov An-225: Οι αντιδράσεις για την καταστροφή

«Το 2020 η Ουκρανία υπερασπιζόταν την Ευρώπη από την πανδημία. Σήμερα, τα ρωσικά στρατεύματα κατέστρεψαν τον παγκόσμιο θρύλο της αεροπορίας» ανέφερε χαρακτηριστικά το Tweet του Ουκρανικού Κοινοβουλίου, ενώ ο Υπουργός Εξωτερικών συμπλήρωσε:

«Η Ρωσία μπορεί να κατέστρεψε το Mriya μας, ωστόσο δεν θα καταστρέψουν το όνειρο μας για ένα δυνατό, ελεύθερο και δημοκρατικό κράτος. Πρέπει να νικήσουμε!».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments