Ελλάδα

Δολοφονία Άλκη: Αυτοί είναι οι 12 κατηγορούμενοι

Δολοφονία Άλκη: Αυτοί είναι οι 12 κατηγορούμενοι
Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία των 12 συλληφθέντων για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη, που συγκλόνισε το πανελλήνιο - Σοκάρουν τα ιατροδικαστικά ευρήματα, σύμφωνα με το πόρισμα, αποσπάσματα του οποίου είδαν νωρίτερα το φως της δημοσιότητας

Στη δημοσιοποίηση των στοιχείων των δώδεκα κατηγορουμένων, για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού, τον περασμένο Φεβρουάριο στη Θεσσαλονίκη, προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία.

Η υπόθεση δολοφονίας του νεαρού, συγκλόνισε την ελληνική κοινωνία για τη βιαιότητα και την αγριότητά της και  άνοιξε τον “ασκό του Αιόλου” για σαρωτικές αλλαγές στον νόμο περί οπαδικής βίας, σε μία προσπάθεια να μπει τέλος σε φαινόμενα χουλιγκανισμού στα ελληνικά γήπεδα.

Νωρίτερα, είδαν το φως της δημοσιότητας τα ευρήματα της ιατροδικαστικής έκθεσης νεκροψίας-νεκροτομής για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη.

Σύμφωνα μετο thessnews.gr όσα καταγράφει στην εισαγωγή της, η ιατροδικαστής Λήδα Κοβάτση, την 01/02 ο 19χρονος Άλκης δέχθηκε ομαδική επίθεση και μεταφέρθηκε στο Παπανικολάου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Στις 18/02 παραδόθηκαν στο ΑΠΘ το μαχαίρι τύπου «καραμπίτ» και το δρεπάνι με την αναδιπλούμενη λάμα και την επόμενη μέρα τα ρούχα του Άλκη.

Η πολυσέλιδη ιατροδικαστική έκθεση σοκάρει για τη βαναυσότητα των χτυπημάτων κατά του 19χρονου. Οι χούλιγκαν έπεσαν πάνω και με άγρια χτυπήματα του προκάλεσαν τα θανατηφόρα τραύματα. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο σώμα και τα όργανά του αναγνωρίστηκαν 28 διαφορετικά ευρήματα, που συνηγορούν στο συμπέρασμα ότι, ακόμα και αν το χτύπημα με το δρεπάνι δεν είχε βρει τη μηριαία αρτηρία, ο άτυχος Άλκης θα έχανε τη ζωή του από τα υπόλοιπα χτυπήματα.

«Το πτώμα του Αλκιβιάδη Καμπανού φέρει πολλαπλές κακώσεις στην κεφαλή και στα άκρα. Ο θάνατός του οφείλεται σε θανατηφόρες κακώσεις στα κάτω άκρα και σε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις» αναφέρει το συμπέρασμα της έκθεσης.

Οι 12 κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού

Όπως επισημαίνεται η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, ταυτότητες και φωτογραφίες  σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των εγκλημάτων που τελέστηκαν.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 2310-388340 και 2310-388332 του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση είναι χρονικής διάρκειας μέχρι 23-04-2022, σύμφωνα με την Εισαγγελική Διάταξη. Πέραν του χρονικού αυτού ορίου δεν επιτρέπεται και αντίκειται στο νόμο, η διατήρηση ή/και αναπαραγωγή της δημοσιοποίησης των παραπάνω στοιχείων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments