Nέα της αγοράς

Το σχέδιο Ανδρεάδη για πρόσληψη 300 Ουκρανών στην Ελλάδα

Το σχέδιο Ανδρεάδη για πρόσληψη 300 Ουκρανών στην Ελλάδα
Σχέδιο Ανδρεάδη: Γυναίκες και πρόσφυγες στην Ουκρανία θα μπορούσαν να εργαστούν στη χώρα μας

Σε μία προσπάθεια να καλύψει τις σοβαρές ελλείψεις προσωπικού που καταγράφονται στον τουριστικό κλάδο και ενόψει της ισχυρής τουριστικής περιόδου που αναμένουν οι άνθρωποι της αγοράς, ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Sani/Ikos, Ανδρέας Ανδρεάδης, προέβη πρόσφατα στην ανακοίνωση περί πρόσληψης 300 ατόμων στα ξενοδοχεία του ομίλου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Capital.gr,το δυνατό πλήγμα που έχει υποστεί αυτή τη στιγμή ο ουκρανικός τουρισμός λόγω του πολέμου με τη Ρωσία, θα μπορούσε να αποτελέσει έναν δρόμο για την απασχόληση εξειδικευμένου προσωπικού που θα προέρχεται από την Ουκρανία.

Γυναίκες και πρόσφυγες στην Ουκρανία θα μπορούσαν να εργαστούν στη χώρα μας

Δεδομένου ότι ο αντρικός πληθυσμός βρίσκεται υπό καθεστώς επιστράτευσης, υφίσταται ωστόσο ένα σημαντικό μέρος γυναικών αλλά και προσφύγων που διαβιούν στην Ουκρανία, το οποίο θα μπορούσε να απορροφηθεί από τον ξενοδοχειακό όμιλο.

Φωτογραφία – Money tourism

Μάλιστα οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η έλλειψη προσωπικού στην Ελλάδα για την εξυπηρέτηση του κλάδου, είναι τέτοια, σε βαθμό που έχουν ήδη απορροφηθεί όλοι οι εργαζόμενοι που ήταν διαθέσιμοι έως και αυτή τη στιγμή.

Αναμένεται έκδοση Ευρωπαϊκής Οδηγίας για την άμεση υποδοχή προσφύγων από Ουκρανία

Να σημειωθεί ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα εκδώσει σχετική Οδηγία εντός των επόμενων ημερών, η οποία θα λειτουργεί κατά παρέκκλιση του μεταναστευτικού κώδικα και της διαδικασία μετάκλησης από χώρες εκτός Ε.Ε.

Όπως θα προβλέπεται πλέον οι διαδικασίες μετακίνησης Ουκρανών προς χώρες της ενωμένης Ευρώπης θα γίνεται άμεσα. Σήμερα, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Εσωτερικών Υποθέσεων αναμένεται να καθορίσει τους ακριβείς όρους και συνθήκες, υπό τις οποίες θα μετακινούνται οι Ουκρανοί πολίτες σε χώρες – μέλη της Ε.Ε.

Σε αυτό το πλαίσιο θα έχουν κατά την έλευσή τους στην Ελλάδα, την δυνατότητα άμεσης έκδοσης ΑΦΜ και άδειας παραμονής για να μπορούν να εργαστούν εδώ. Πρόκειται για μία αντίστοιχη διαδικασία που ακολουθείται και στις περιπτώσεις που έρχεται στη χώρα μας κάποιος πολίτης της Ε.Ε.

Τα 300 άτομα που προτίθεται να προσλάβει ο όμιλος Sani/Ikos θα αφορούν αποκλειστικά στην στελέχωση των ξενοδοχείων του στην Ελλάδα

Εφόσον οριστικοποιηθεί η έκδοση της σχετικής Ευρωπαϊκής Οδηγίας που θα απλοποιεί τις διαδικασίες εισόδου των Ουκρανών προσφύγων σε κράτη – μέλη ο ξενοδοχειακός όμιλος θα μπορεί κατόπιν να προχωρήσει άμεσα στις διαδικασίες που απαιτούνται για την εισροή του έμψυχου δυναμικού στη χώρα μας.

Επιλογή εξειδικευμένου προσωπικού από τον τουριστικό τομέα μέσω γραφείων ευρέσεως εργασίας Η επιλογή του προσωπικού θα πραγματοποιείται μέσα από τα εξειδικευμένα γραφεία εύρεσης εργασίας για τον τουριστικό κλάδο, τα οποία εδρεύουν στην Ουκρανία. Πρόβλεψη είναι να προσληφθούν άτομα, τα οποία διαθέτουν πρότερη εμπειρία στον τουρισμό ή στη εστίαση.

Από την πλευρά του ο όμιλος Sani/Ikos θα αναλάβει να καλύψει το σύνολο των εξόδων που απαιτούνται για την είσοδο των Ουκρανών πολιτών στην Ελλάδα. Η απασχόλησή τους θα αφορά με βάση τα τωρινά δεδομένα στην φετινή τουριστική περίοδο και έως τον προσεχή Νοέμβριο.

Η κίνηση αυτή αναμένεται να αποτελέσει το έναυσμα και για άλλες επιχειρήσεις τόσο στον τουρισμό, όσο και σε άλλους τομείς για την προσέλκυση προσωπικού από την Ουκρανία.

Ταυτόχρονα θεωρείται ότι αποτελεί μία κίνηση καλής θέλησης από ελληνικής πλευράς, με σκοπό την ενίσχυση των Ουκρανών πολιτών υπό τις δυσχερείς συνθήκες που επικρατούν αυτή τη στιγμή. Πληροφορίες κάνουν λόγο ότι και άλλες επιχειρήσεις προερχόμενες από τον τουριστικό κλάδο ήδη έχουν κινηθεί προς την ίδια κατεύθυνση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments