Focus

Oleksandr Usyk: «Η ψυχή μου ανήκει στον θεό και το σώμα μου στη χώρα μου», λέει ο πρωταθλητής αφού πολεμάει

Oleksandr Usyk: «Η ψυχή μου ανήκει στον θεό και το σώμα μου στη χώρα μου», λέει ο πρωταθλητής αφού πολεμάει

Πηγή Φωτογραφίας: Boxing News - DAZN - MARCA

Oleksandr Usyk: "Ίσως, θα ακούγεται συναισθηματικό", εξήγησε, "αλλά η ψυχή μου ανήκει στον Κύριο και το σώμα μου και η τιμή μου ανήκει στη χώρα μου, στην οικογένειά μου».

Οι Ουκρανοί πυγμάχοι Oleksandr Usyk και Vasiliy Lomachenko είναι παιδικοί φίλοι. Μεγάλωσαν με όνειρα να παλέψουν για τη φήμη και τη δόξα και μαζί κατέκτησαν τον κόσμο με τις γροθιές τους. Μεταξύ τους, ο 35χρονος Usyk και ο 34χρονος Lomachenko κέρδισαν τρία χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια και έκτοτε έχουν καθιερωθεί μεταξύ των επίλεκτων πυγμάχων στον κόσμο.

Τα πρώτα λόγια τους

Αλλά τώρα αντιμετωπίζουν έναν πολύ διαφορετικό αγώνα — έναν υπαρξιακό — για το ίδιο το μέλλον της χώρας τους. Από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, ο Usyk και ο Lomachenko ταξίδεψαν στην Ουκρανία, πήραν τα όπλα και εντάχθηκαν στο τάγμα εδαφικής άμυνας. Μιλώντας μέσω μιας σύνδεσης βίντεο από ένα υπόγειο στο Κίεβο, ο Usyk είπε αποκλειστικά στο CNN ότι δεν είναι μόνο οι δυνάμεις εισβολής που πρέπει να προσέξει, αλλά και οι λεηλάτες. Λέει ότι είναι έτοιμος να αφαιρέσει μια ζωή, αν χρειαστεί.

«Αν θέλουν να μου πάρουν τη ζωή ή τις ζωές των κολλητών μου, θα πρέπει να το κάνω», είπε. “Αλλά δεν το θέλω αυτό. Δεν θέλω να πυροβολήσω, δεν θέλω να σκοτώσω κανέναν, αλλά αν με σκοτώσουν, δεν θα έχω άλλη επιλογή.” Ο διευθυντής του Usyk, Egis Klimas, βοήθησε στο συντονισμό της συνέντευξης και μετέφρασε για τον Usyk, ο οποίος δεν μιλά αγγλικά. Παρά την τρομακτική κατάσταση στην οποία βρίσκονται τώρα πολλοί Ουκρανοί, ο Usyk λέει ότι δεν φοβάται.

“Ίσως, θα ακούγεται συναισθηματικό”, εξήγησε, “αλλά η ψυχή μου ανήκει στον Κύριο και το σώμα μου και η τιμή μου ανήκει στη χώρα μου, στην οικογένειά μου. Άρα δεν υπάρχει φόβος, κανένας απολύτως φόβος. Υπάρχει απλώς σύγχυση – – Πώς μπορεί και γίνεται αυτό στον 21ο αιώνα;»

Δεν είναι στην Ουκρανία για να πυγμαχήσει αυτή τη στιγμή, αλλά η ευγενής τέχνη εξακολουθεί να είναι χρήσιμη αυτή τη στιγμή. «Με βοήθησε να είμαι ήρεμος και ψυχικά προετοιμασμένος», είπε, «Και με βοηθά να βοηθώ άλλους που είναι πανικόβλητοι και νευρικοί».

Τι σχέση έχει η Ελλάδα με τον Λοματσένκο

Και οι δύο άνδρες βρίσκονταν εκτός της χώρας όταν η Ρωσία εισέβαλε. Ο Usyk βρισκόταν στο Λονδίνο, γυρίζοντας μερικά κλιπς για ένα νέο  βιντεοπαιχνίδι.

Ο Λοματσένκο είχε επισκεφθεί ένα μοναστήρι στην Ελλάδα και επέστρεψε στο σπίτι την επόμενη μέρα. Αντί να πετάξει απευθείας στη γενέτειρά του, την Οδησσό, ταξίδεψε στο Βουκουρέστι στη Ρουμανία, στη συνέχεια οδήγησε για εννέα ώρες προς το  λιμάνι και πήρε ένα πλοίο για την Ουκρανία.

Ο μάνατζέρ τους είπε στο CNN ότι δεν ήξερε ότι σκέφτονταν να πάρουν τα όπλα έως ότου είχαν ήδη εγγραφεί στο τάγμα άμυνας. Οι πρώην παγκόσμιοι πρωταθλητές πυγμαχίας, Vitali — ο οποίος είναι επίσης ο δήμαρχος του Κιέβου — και ο Wladimir Klitschko, έχουν πάρει επίσης τα όπλα για να υπερασπιστούν το έθνος τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments