Lifestyle

Fran Lebowitz: Θα μας χαρίσει μια μαγική βραδιά στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση!

Fran Lebowitz: Θα μας χαρίσει μια μαγική βραδιά στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση!
Fran Lebowitz: Όσοι δεν τη γνώριζαν, είχαν την ευκαιρία να μάθουν σημαντικές λεπτομέρειες για τη ζωή και το έργο της, μέσα από το ντοκιμαντέρ που κυκλοφόρησε στο Netflix.

Μία γυναίκα-σύμβολο για πολλές άλλες, μία σπουδαία προσωπικότητα που έχει να επιδείξει πλούσιο έργο. Η Fran Lebowitz, η θρυλική συγγραφέας από τις ΗΠΑ, έχει γράψει τη δική της ιστορία κι εξακολουθεί μέχρι και σήμερα, να μαγνητίζει τα βλέμματα σε κάθε της εμφάνιση.

Όσοι δεν τη γνώριζαν, είχαν την ευκαιρία να μάθουν σημαντικές λεπτομέρειες για τη ζωή και το έργο της, μέσα από το ντοκιμαντέρ που κυκλοφόρησε στο Netflix και τώρα, η Αμερικανίδα ετοιμάζεται να έρθει στην Ελλάδα και την Αθήνα, για έναν πολύ ιδιαίτερο λόγο. Θα ταξιδέψει στη χώρα μας, προκειμένου να μιλήσει στη Στέγη στις 14 Μαρτίου, κάνοντας αυτό που… γνωρίζει καλύτερα. Θα μοιραστεί τις σκέψεις και τις απόψεις της και φυσικά, άπαντες την αναμένουν με μεγάλο ενδιαφέρον.

Μία σπουδαία προσωπικότητα με μεγάλη ιστορία!

Γεννήθηκε στις 27 Οκτωβρίου του 1950 στο New Jersey των ΗΠΑ. Από τα πρώτα της βήματα, ήταν ξεκάθαρο πως επρόκειτο για μία πολύ σπουδαία προσωπικότητα, για μία γυναίκα με ξεχωριστή σημασία. Όσοι τη γνωρίζουν, τη χαρακτηρίζουν αντισυμβατική, πνευματώδη και με καυστικό χιούμορ. Της αρέσει να διαβάζει και φυσικά να γράφει, προτιμάει τη μοναξιά και σε καμία περίπτωση δεν είναι κάτι που την τρομάζει. Η Fran Lebowitz έχει γράψει τη δική της ιστορία και κάθε φορά που μιλάει, έχει κάτι να πει.

Γι’ αυτό και δεν είναι τυχαίο, το γεγονός όλοι περιμένουν να την ακούσουν. Η θρυλική συγγραφέας βρίσκεται ξανά στο επίκεντρο, ενώ πρόσφατα κυκλοφόρησε κι ένα ντοκιμαντέρ που αφορά στη ζωή της, με τίτλο «Pretend It’s a City» στο Netflix. Μέσα από αυτό, ακόμη και όσοι δεν είχαν την ευκαιρία να τη γνωρίσουν ποτέ από κοντά, μπορούν να μάθουν και να θαυμάσουν διά ζώσης την πορεία της τόσο ως συγγραφέας όσο κι ως άνθρωπος γενικότερα. Τώρα, η Αμερικανίδα ετοιμάζεται να ταξιδέψει ξανά στην Ελλάδα, αυτήν τη φορά για έναν πολύ ιδιαίτερο λόγο.

Έχει συνδεθεί με τη Νέα Υόρκη. Αυτός ο urban χαρακτήρας της λαμπερής μεγαλούπολης, της ταιριάζει πολύ. Την ενδιαφέρει να λέει πάντα την άποψή της, χωρίς καμουφλάζ. Είναι αληθινή και πάνω από όλα, είναι πάντα ο εαυτός της. Όλα αυτά, σε μία εποχή γεμάτη αμέτρητους ειδήμονες. Η Αμερικανίδα, δεν ανήκει σίγουρα σε αυτή την κατηγορία κι είναι ενδεικτικό, ότι πολλές φορές δε διστάζει ακόμη και να σατιρίσει τον ίδιο της τον εαυτό, εκτός από τα πολιτιστικά δρώμενα. «Τα περιοδικά του ειδικού Τύπου θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι όταν έχουν αρκετή διαφήμιση και πολλούς αναγνώστες για να βγάζουν κέρδη, το ενδιαφέρον τους παύει να είναι τόσο εξειδικευμένο. Η επιτυχία δεν με χάλασε, ήμουν πάντοτε ανυπόφορη», έχει πει σε συνέντευξή της.

Η ζωή της είναι γεμάτη στιγμές. Πέρασε από πολλά στάδια, καθώς υπήρξε -μεταξύ άλλων- οδηγός taxi και καθαρίστρια διαμερισμάτων. Όλα όμως άλλαξαν, όταν την προσέλαβε ο Andy Warhol ως αρθρογράφο για το Interview. Έκανε ένα σύντομο πέρασμα από το Mademoiselle, ενώ το πρώτο της βιβλίο με τίτλο «Metropolitan Life», έγινε best-seller πολύ γρήγορα, όπως και η δεύτερη συλλογή της, «Social Studies».

Από το 2001 έως και το 2007, συμμετείχε στη δραματική τηλεοπτική σειρά «Νόμος και Τάξη», ενώ εμφανίστηκε και στην ταινία του Martin Scorsese «Ο Λύκος της Wall Street» το 2013. Έχει εμφανιστεί σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές, έχει δώσει αμέτρητες συνεντεύξεις και δεν αρνήθηκε ποτέ ότι είναι ένας υπερκινητικός άνθρωπος, που έχει την ανάγκη μονίμως να είναι απασχολημένη. «Δεν είμαι νευρικό άτομο. Δε φοβάμαι όταν βγαίνω στην τηλεόραση. Φοβάμαι μονάχα όταν γράφω. Όταν κάθομαι στο γραφείο μου, αισθάνομαι όπως θα αισθάνονταν οι περισσότεροι άνθρωποι αν έβγαιναν στην τηλεόραση».

Αγαπάει την ησυχία, αλλά δεν της αρκεί μόνο αυτό. Το 2008, συμπεριλήφθηκε στην ετήσια λίστα Hall of Fame του περιοδικού Vanity Fair για το κορυφαίο ενδυματολογικό στιλ διεθνώς, ενώ μέχρι και σήμερα, έχει καταφέρει να διατηρήσει το δικό της, προσωπικό ύφος, που αποτελεί πλέον και το σήμα κατατεθέν της. Η ζωή στη Νέα Υόρκη της ταιριάζει απόλυτα κι όπως έχει πει η ίδια, δε θεωρεί ότι θα μπορούσε να ζήσει και πουθενά αλλού. Η Fran Lebowitz δεν είναι μία γυναίκα σας όλες τις άλλες και το αποδεικνύει συνεχώς αυτό…

Η παρουσία στο ίδρυμα Ωνάση

Το ελληνικό κοινό τη λατρεύει! Η προγραμματισμένη για τις 14 Μαρτίου συζήτηση της αντισυμβατικής Νεοϋορκέζας με τη Διευθύντρια Πολιτισμού του Ιδρύματος Ωνάση, Αφροδίτη Παναγιωτάκου έγινε sold out σε μερικά λεπτά. Το κοινό έδειξε τεράστιο ενδιαφέρον, γι’ αυτό κι αποφασίστηκε πως η ομιλία της θα μεταδοθεί μέσω live streaming, αποκλειστικά στο onassis.org. Η Fran Lebowitz δε θέλησε σε καμία περίπτωση να αφήσει παραπονεμένους τους Έλληνες που την αγαπούν και τη στηρίζουν σε κάθε της βήμα. Άλλωστε, πρόκειται για μία γυναίκα με σημαντικές ιδέες, με όραμα, με όρεξη. Μία γυναίκα που πάντα λέει αυτό ακριβώς που σκέφτεται, σημειώνοντας πως: «Το αντίθετο του να σκέφτεσαι δεν είναι να ακούς, αλλά να περιμένεις».

Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά με ταυτόχρονη διερμηνεία στα ελληνικά και στην ελληνική νοηματική γλώσσα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments