Nέα της αγοράς

Delivery Herο: Μπαίνει στις υπηρεσίες ηλεκτρονικών πληρωμών στην Ελλάδα

Delivery Herο: Μπαίνει στις υπηρεσίες ηλεκτρονικών πληρωμών στην Ελλάδα
Delivery Herο: Θα θυμίσουμε ότι από το 2020 συνεργάστηκε στον τομέα των ηλεκτρονικών πληρωμών με τη Mastercard για να ψηφιοποιήσει το σύστημα πληρωμών της σε όλες τις επωνυμίες της στην περιοχή Mέσης Ανατολής και Βόρειας Αφρικής.

To επόμενό του βήμα στην Ελλάδα κάνει ο γερμανικός όμιλος Delivery Hero, στον οποίο ανήκει η εταιρεία διανομής φαγητού και προϊόντων σούπερ μάρκετ, efood. Η Delivery Hero, η οποία είχε ιδρύσει εταιρεία διαχείρισης πληρωμών, έλαβε άδεια λειτουργίας ιδρύματος πληρωμών από την Τράπεζα της Ελλάδος. Τη σχετική απόφαση υπογράφει ο πρόεδρος της ΤτΕ, Γιάννης Στουρνάρας. Να σημειωθεί ότι εφόσον κάποια εταιρεία λάβει άδεια από την Τράπεζα της Ελλάδος για να παρέχει και να εκτελεί υπηρεσίες πληρωμών, έχει δικαίωμα δραστηριοποίησης στο σύνολο των κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η άδεια από την Κεντρική τράπεζα της χώρας αφορά στην παροχή υπηρεσιών πληρωμών είτε για λογαριασμό της είτε για τρίτους. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η Delivery Hero θα έχει στο εξής τη δυνατότητα να προχωράει σε κινήσεις πληρωμής, μεταξύ των οποίων η μεταφορά κεφαλαίων σε λογαριασμό πληρωμών που διατηρεί ως πάροχος υπηρεσιών πληρωμών ή και σε άλλο πάροχο πληρωμών.

Ταυτόχρονα όμως θα μπορεί να διατηρεί δίκτυο μέσων πληρωμής αλλά και να προχωράει στην αποδοχή πράξεων πληρωμής.

Το παράδειγμα Μέσης Ανατολής και Βόρειας Αφρικής

Θα θυμίσουμε ότι η Delivery Hero ήδη από το 2020 συνεργάστηκε στον τομέα των ηλεκτρονικών πληρωμών με τη Mastercard για να ψηφιοποιήσει το σύστημα πληρωμών της σε όλες τις επωνυμίες της στην περιοχή Mέσης Ανατολής και Βόρειας Αφρικής.

Το συγκεκριμένο βήμα κάλυπτε τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τη Σαουδική Αραβία, το Κατάρ, το Κουβέιτ, το Ομάν, το Μπαχρέιν, την Ιορδανία και την Αίγυπτο, μέσω των εμπορικών σημάτων που ανήκουν στην Delivery Herο. Οι καταναλωτές που καταχωρούσαν τις παραγγελίες τους μέσω των εκάστοτε εφαρμογών της Delivery Hero μπορούσαν να πληρώσουν ανέπαφα τις συναλλαγές τους. Οι πελάτες από την πλευρά τους μπορούσαν επίσης να επιλέξουν να πληρώσουν μέσω ψηφιακού πορτοφολιού για τις παραγγελίες του φαγητού τους.

Η συγκεκριμένη κίνηση σηματοδότησε επίσης την κυκλοφορία μιας εικονικής κάρτας, μέσω της οποίας πάνω από 650.000 διανομείς του γερμανικού ομίλου στην προαναφερόμενη γεωγραφική περιοχή θα μπορούσαν να έχουν άμεση πρόσβαση στα κέρδη τους, μέσω των φορητών συσκευών τους, αλλά και να τα διαχειρίζονται για τις αγορές τους. Έτσι, οι αναβάτες θα μπορούσαν να κάνουν καθημερινές αγορές και στο διαδίκτυο χρησιμοποιώντας τη συγκεκριμένη εικονική κάρτα.

Επιπλέον, τα συνεργαζόμενα εστιατόρια μπήκαν στη διαδικασία να διακανονίζουν τις πληρωμές των παραγγελιών πιο γρήγορα μέσω των τοπικών μαρκών της Delivery Hero. Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας τους δόθηκε επίσης η δυνατότητα να κάνουν αγορές προμηθευτών, να πληρώνουν μισθούς εργαζομένων και να μεταφέρουν χρήματα μέσω της πλατφόρμας της Mastercard.

Θυγατρική εταιρεία πληρωμών στην Ελλάδα

Επομένως θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε και τη συνέχεια καθώς και τα βήματα που σχεδιάζει να ακολουθήσει η Delivery Hero για τη χώρα μας, η οποία προκειμένου να λάβει τη σχετική άδεια και να έχει τη δυνατότητα εισόδου στις υπηρεσίες πληρωμών, προχώρησε στη σύσταση εταιρείας στην Ελλάδα με την επωνυμία, Delivery Hero Payments Μονοπρόσωπη Α.Ε. Αντιπρόεδρος στη συγκεκριμένη εταιρεία έιναι ο Dr. Eike Helbig, επικεφαλής του νομικού τμήματος για τον όμιλο Delivery Hero σε παγκόσμια βάση, ενώ στη διοίκηση της συγκεκριμένης εταιρείας συμμετέχει και ο Κωνσταντίνος Ακριβός, πρόεδρος και οικονομικός διευθυντής της επίσης θυγατρικής του ομίλου στη χώρα μας, efood (online delivery).

Ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες παγκοσμίως στη διανομή παραγγελιών φαγητού

H Delivery Hero αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους παίκτες παγκοσμίως στη διανομή προϊόντων, με 3 δισεκατομμύρια παραγγελίες στη διάρκεια του 2021, ενώ τα έσοδά της ανήλθαν στα 6,6 δισεκατομμύρια ευρώ. Η εταιρεία πρόσφατα ανακοίνωσε ότι δημιούργησε κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2021 ακαθάριστο όγκο πωλήσεων ύψους 9,6 δισεκατομμυρίων ευρώ (περιλαμβάνει και τα συνολικά έσοδα από παραγγελίες μαζί δηλαδή με τα ποσά που εισπράττουν τα καταστήματα). Ο συνολικός όγκος πωλήσεων που δημιούργησε για το 2021 ανήλθε στα 35,4 δισεκατομμύρια ευρώ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments