Πολιτική

Δένδιας στη Σύνοδο ΝΑΤΟ: O πόλεμος στην Ουκρανία είναι η σοβαρότερη πρόκληση του 21ου αιώνα

Δένδιας στη Σύνοδο ΝΑΤΟ: O πόλεμος στην Ουκρανία είναι η σοβαρότερη πρόκληση του 21ου αιώνα
Δένδιας στη Σύνοδο ΝΑΤΟ: Για τη σοβαρότερη πρόκληση του Διεθνούς Δικαίου στον 21ο αιώνα έκανε λόγο ο υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Δένδιας, κατά την  έκτακτη Σύνοδο Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλες για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Για τη σοβαρότερη πρόκληση του Διεθνούς Δικαίου στον 21ο αιώνα έκανε λόγο ο υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Δένδιας, κατά την  έκτακτη Σύνοδο Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλες για τον πόλεμο στην Ουκρανία. «Η Ελλάδα, είναι πάντα υπέρ του διεθνούς κράτους δικαίου. Και φυσικά, η παρούσα κατάσταση στην Ουκρανία αποτελεί τη σοβαρότερη πρόκληση για το κράτος του Διεθνούς Δικαίου στον 21ο αιώνα», δήλωσε.

Πρόσθεσε ότι στη σημερινή συζήτηση στο ΝΑΤΟ, «πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτήν την πρόκληση, με τον πλέον κατάλληλο τρόπο, με πλήρη ενότητα και με πλήρη συμμόρφωση με το Διεθνές Δίκαιο».  Παράλληλα, ο κ. Δένδιας επισήμανε ότι η Ελλάδα έχει μια σημαντική μειοψηφία 150.000 ανθρώπων γύρω από τη Μαριούπολη, για τους οποίους το ελληνικό κράτος νοιάζεται.

«Την ώρα που μιλάμε, υπάρχει το “Νόστος 3”, η τρίτη μας επιχείρηση εκκένωσης. Νοιαζόμαστε και προσευχόμαστε για τους συμπατριώτες μας», κατέληξε. 

Δένδιας: Καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για την προστασία της ομογένειας στην Ουκρανία

Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η προστασία της ομογένειας στην Ουκρανία δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Δένδιας. “Βασική προτεραιότητά μας αποτελεί η προστασία των 150.000 περίπου ομογενών που ζουν στην ευρύτερη περιοχή της Μαριούπολης” τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, κατά τη συνάντησή του με τον Υπουργό Εξωτερικών της Τσεχίας, Jan Lipavsky.

Ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε και στις ελληνικές Προξενικές αρχές που «βρίσκονται στο πλευρό τόσο των Ελλήνων πολιτών, όσο και της ομογένειάς μας, με υψηλό αίσθημα ευθύνης, θα έλεγα με αυτοθυσία. Αυτή τη στιγμή που συζητάμε, βρίσκεται σε εξέλιξη η 3η μας επιχείρηση «Νόστος 3» για την εκκένωση Ελλήνων πολιτών, αυτή τη φορά από τη Μαριούπολη, υπό τον συντονισμό του Πρέσβη Φραγκίσκου Κωστελλένου, ο οποίος μετέχει στην επιχείρηση εκκένωσης στην αυτοκινητοπομπή».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments