Διεθνή

Πούτιν σε Μακρόν: «Η Μόσχα θα «πετύχει τους στόχους της με διάλογο ή πόλεμο»

Πούτιν σε Μακρόν: «Η Μόσχα θα «πετύχει τους στόχους της με διάλογο ή πόλεμο»
Βάσει σχεδίου κατά τον Πούτιν εξελίσσεται η επιχείρηση στην Ουκρανία, όπως ονομάζει την εισβολή, ενω κατέστησε σαφές τόσο στον Γάλλο πρόεδρο, όσο και στον Τούρκο ομόλογό του, ότι δεν πρόκειται να σταματήσει αν δεν επιτευχθούν οι στόχοι της Μόσχας

Αμετάπειστος και αμετανόητος εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη διάρκεια της 45λεπτης τηλεφωνικής συνομιλίας με τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των Ηλυσίων, ο Πούτιν είπε στον Μακρόν ότι η Μόσχα «θα επιτύχει τους στόχους της» στην Ουκρανία «είτε με τη διαπραγμάτευση, είτε με τον πόλεμο».

Ον Γάλλο πρόεδρο, διαπίστωσε ότι ο Πούτιν «είναι πολύ αποφασισμένος να επιτύχει τους στόχους του», δηλαδή την «αποναζιστικοποίηση» της Ουκρανίας –όπως την αποκάλεσε ο Πούτιν– αλλά και την αναγνώριση της ανεξαρτησίας της Κριμαίας και του Ντονμπάς, αιτήματα που είναι «απαράδεκτα για τους Ουκρανούς», σύμφωνα με το Παρίσι.

Ο Πούτιν «αρνήθηκε ότι ο στρατός του βάζει τους αμάχους στο στόχαστρο», σύμφωνα πάντα με το Ελιζέ. Είπε επίσης ότι είναι ευθύνη των Ουκρανών «να αφήσουν να φύγει ο πληθυσμός από τις περικυκλωμένες πόλεις», με τον Μακρόν να του απαντά ότι «ο στρατός που επιτέθηκε ήταν ο ρωσικός» και ότι «δεν έχει λόγο να πιστέψει ότι οι ουκρανικές δυνάμεις θέτουν σε κίνδυνο τους πολίτες».

Ο Γάλλος πρόεδρος εξέφρασε επίσης την ανησυχία του για μια ενδεχόμενη επίθεση στην Οδησσό και τόνισε ότι είναι σημαντικό να βρεθεί μια διευθέτηση μέσω διαπραγμάτευσης και να προστατευθούν οι ουκρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις.

Από την πλευρά του το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι ο Πούτιν είπε ότι η εκστρατεία στην Ουκρανία συνεχίζεται με βάση το σχέδιο και δεν θα τερματιστεί μέχρι να σταματήσει το Κίεβο να μάχεται.

Παράλληλα κατηγόρησε Ουκρανούς εξτρεμιστές για το συμβάν στις 3 Μαρτίου στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια στην Ουκρανία, όταν ρωτήθηκε από τον Μακρόν για τη φωτιά στον μεγαλύτερο πυρηνικό σταθμό της Ευρώπης.

«Ο Βλαντίμιρ Πούτιν ενημέρωσε για την πρόκληση από Ουκρανούς ριζοσπάστες στην περιοχή του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια», ανέφερε το Κρεμλίνο. «Τα επίπεδα ραδιενέργεια είναι φυσιολογικά».

Τι είπαν Πούτιν – Ερντογάν

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Ρώσος πρόεδρος και με τον Τούρκο ομόλογό του, στον οποίο δήλωσε όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο ότι «η στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία θα σταματήσει μόνο αν οι Ουκρανοί σταματήσουν να πολεμούν και μόνο αν οι απαιτήσεις της Μόσχας ικανοποιηθούν, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Παράλληλα, τόνισε εκ νέου ότι η στρατιωτική επιχείρηση, όπως χαρακτηρίζει η Μόσχα την εισβολή της στην Ουκρανία, εξελίσσεται βάσει σχεδίου, προσθέτοντας πως ελπίζει ότι οι Ουκρανοί διαπραγματευτές θα κρατήσουν μια πιο εποικοδομητική προσέγγιση και θα λάβουν υπόψη τους την πραγματικότητα.

Συμπλήρωσε πως η Μόσχα είναι έτοιμη για διάλογο με την Ουκρανία και ξένους εταίρους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments