Οικονομία

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η JP Morgan προειδοποιεί για “μαύρες μέρες” τη Ρωσία λόγω των κυρώσεων

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η JP Morgan προειδοποιεί για “μαύρες μέρες” τη Ρωσία λόγω των κυρώσεων
Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία βρίσκεται σε τροχιά οικονομικής κατάρρευσης που θα ανταγωνιστεί ή ακόμη και θα επισκιάσει το μέγεθος της κατάρρευσης του 1998 προειδοποιεί ο Οίκος αξιολόγησης JP Morgan.

Η Ρωσία βρίσκεται σε τροχιά οικονομικής κατάρρευσης που θα ανταγωνιστεί ή ακόμη και θα επισκιάσει το μέγεθος της κατάρρευσης του 1998 προειδοποιεί ο Οίκος αξιολόγησης JP Morgan. Αυτό αναφέρει σε νέα της έκθεση λίγα 24ωρα μετά την ανακοίνωση ότι αναμένουν συρρίκνωση 7% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος φέτος, όπως η Goldman Sachs Group Inc.

Η Bloomberg Economics προβλέπει πτώση περίπου 9%. Η οικονομία συρρικνώθηκε κατά 5,3% το 1998 εν μέσω της κρίσης χρέους. Η ρωσική οικονομία δέχεται ισχυρές πιέσεις, αφού ξένες κυβερνήσεις επέβαλαν κυρώσεις στο εμπόριο, τα οικονομικά και τα ταξίδια, πάγωσαν τα αποθεματικά της κεντρικής της τράπεζας και έκοψαν πολλές από τις τράπεζές της από το παγκόσμιο σύστημα ανταλλαγής μηνυμάτων SWIFT. Η Ρωσία προσπάθησε να απομονώσει την οικονομία και τις αγορές της με ελέγχους κεφαλαίων, διπλασιασμό των επιτοκίων και άλλα έκτακτα μέτρα, τα οποία όλα θα βλάψουν την ανάπτυξη.

Τι συνέβη το 1998

Οι επενδυτές τονίζουν ότι ενώ οι ανθρωπιστικοί ανθρώπινοι και γεωπολιτικοί μετασεισμοί της εισβολής της Ρωσίας είναι μεγαλύτεροι από ό,τι παρατηρήθηκε το 1998, βραχυπρόθεσμα η πτώση του ρουβλίου έχει αποδειχθεί μικρότερη και η χώρα έχει τώρα μεγαλύτερη ικανότητα να αποτρέψει την αθέτηση του χρέους της, ιδίως εάν άλλα έθνη συνεχίσουν να αντιστέκονται στην επιβολή κυρώσεων στις εξαγωγές ενέργειας της.

«Η νομισματική αδυναμία που βλέπουμε τώρα θα είναι αναπόφευκτα πληθωριστική, ιδιαίτερα εάν η οικονομία παραμείνει κλειστή από τον υπόλοιπο κόσμο», είπε. «Δεν είναι δύσκολο να οραματιστούμε ακραία σενάρια παρόμοια με την περίοδο μετά το 1998 σε αυτή την περίπτωση».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments