Οικονομία

Ρωσία: Στον “αέρα” η αποπληρωμή των ομολόγων λόγω των κυρώσεων

Ρωσία: Στον “αέρα” η αποπληρωμή των ομολόγων λόγω των κυρώσεων
Ρωσία: Σε πολύ δύσκολη κατάσταση βρίσκεται και η ρωσική οικονομία λόγω των επιπτώσεων και των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

Σε πολύ δύσκολη κατάσταση βρίσκεται και η ρωσική οικονομία λόγω των επιπτώσεων και των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί μετά την εισβολή στην Ουκρανία. Η ρωσική κυβέρνηση μπορεί να αποπληρώνει τα κουπόνια ομολόγων μέχρι τώρα, αλλά ο πόλεμος στην Ουκρανία και οι διεθνείς κυρώσεις έχουν «παγώσει» τις πιθανότητες συνολικής αποπληρωμής. Αν και η ρωσική κεντρική τράπεζα υπογράμμισε πως η απαγόρευση μεταφοράς της αποπληρωμής κουπονιών είναι παροδική.

«Τίποτα δεν είναι, πια, σίγουρο», ανέφερε ο Guido Chamorro, στέλεχος της Pictet Asset Management Ltd. «Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει αλλάξει τα πάντα», υπογράμμισε, αυξάνοντας τις εκτιμήσεις του για πιθανότητα default άνω του 50%.

Ρωσία: Η κεντρική τράπεζα βάζει ανώτατο όριο στις μεταβιβάσεις χρημάτων στο εξωτερικό

Η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας έθεσε ανώτατο όριο ποσού χρημάτων που μπορούν να μεταβιβάσουν Ρώσοι σε οικογένειες και συγγενείς στο εξωτερικό. Το συγκεκριμένο ανέρχεται σε 5.000 δολάρια το μήνα. Η εφημερίδα δημοσίευσε τη σχετική επιστολή της ρυθμιστικής αρχής. Οι ρωσικές αρχές έχουν λάβει μια σειρά μέτρων για να περιορίσουν τις εκροές κεφαλαίων εν μέσω των εις βάρος της Μόσχας κυρώσεων από τη Δύση που επιβλήθηκαν λόγω της εισβολής στην Ουκρανία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments