Διεθνή

Πόλεμος στην Ουκρανία: Παγκόσμιος συναγερμός για πιθανό «κυβερνοπόλεμο»

Πόλεμος στην Ουκρανία: Παγκόσμιος συναγερμός για πιθανό «κυβερνοπόλεμο»

Πηγή Φωτογραφίας: pexels.com

Η Ρωσία δημιουργεί "ασπίδα" προστασίας του διαδικτύου της, την ώρα που η Γερμανία "οχυρώνει" το δικό της υπό τον φόβο ρωσικών κυβερνοεπιθέσεων με στόχο τις γερμανικές επιχειρήσεις

Ένας παράλληλος πόλεμος με αυτόν της Ουκρανίας εξελίσσεται σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς όπως έχει γίνει ήδη γνωστό οι γνωστοί χάκερς Anonymous, ήδη τον έχουν κηρύξει στη ρωσική κυβέρνηση και καθημερινά εξαπολύουν επιθέσεις.

Η ρωσική κυβέρνηση σε μία προσπάθεια να προστατευτεί φαίνεται ότι προετοιμάζει τη δημιουργία “ασπίδας” του διαδικτύου της, θέτοντας ως χρονικό ορίζοντα για να το πράξει την 11η Μαρτίου, σύμφωνα με έγγραφο που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ταυτόχρονα φαίνεται ότι αναζητά πληροφορίες για τις δυτικές υποδομές στον κυβερνοχώρο.

 

Ανησυχία στη Γερμανία από ρωσικές “κυβερνοεπιθέσεις”

Την ίδια ώρα, η Γερμανία οχυρώνει το δικό της δίκτυο υπό τον φόβο ρωσικών κυβερνοεπιθέσεων εναντίον γερμανικών στόχων μετά από προειδοποίηση της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

Σύμφωνα με σημείωμα που εστάλη στους εκπροσώπους των επιχειρήσεων αναφέρεται: «Ως αντίδραση στις πιο πρόσφατες κυρώσεις και υποσχέσεις για στρατιωτική βοήθεια εκ μέρους της Γερμανίας, υπάρχει αυξανόμενος κίνδυνος ρωσικών κυβερνοεπιθέσεων εναντίον γερμανικών στόχων, συμπεριλαμβανομένων των επιχειρήσεων».

Η ομάδα χάκερ Ghostwrite

Σύμφωνα με το σημείωμα, υπάρχουν αυξανόμενες αναφορές για «δραστηριότητες από την πλευρά πολύ διαφορετικών ομάδων στον κυβερνοχώρο» από τότε που η Ρωσία εξαπέλυσε την επίθεσή της στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Με βάση τις «επαναλαμβανόμενες πρόσφατες επιθέσεις» κατά γερμανικών στόχων από την ομάδα χάκερ Ghostwriter, την οποία φέρεται να ελέγχει η Ρωσία, που έχουν καταγραφεί από τις αρχές Μαρτίου, η υπηρεσία εκτιμά ότι οι ρωσικές ομάδες, ιδίως, αποτελούν απειλή.

Εταιρείες που αποτελούν μέρος υποδομών ζωτικής σημασίας και πολιτικοί και στρατιωτικοί θεσμοί θα μπορούσαν να στοχοποιηθούν, προειδοποιεί.

«Οι ρωσικές υπηρεσίες έχουν οπωσδήποτε τις απαραίτητες δυνατότητες και εργαλεία για να σαμποτάρουν αυτούς τους τομείς σημαντικά και διαρκώς», αναφέρεται στην επιστολή.

Η εθνική υπηρεσία πληροφοριών προειδοποίησε επίσης ότι η Ρωσία συμπληρώνει ολοένα και περισσότερο τη στρατιωτική της δράση με μια εκστρατεία παραπληροφόρησης στην οποία «τα δημόσια κανάλια επικοινωνίας διαδίδουν συνεχώς φιλορωσικά και αντιδυτικά αφηγήματα και ψεύτικες ειδήσεις».

Σύμφωνα με την επιστολή, οι κυβερνοεπιθέσεις θα μπορούσαν να αποτελούν μέρος αυτής της στρατηγικής με την έναρξη των λεγόμενων επιχειρήσεων «hack and public», στις οποίες οι διαδικτυακές πύλες ειδήσεων ή οι λογαριασμοί μέσων κοινωνικής δικτύωσης μέσων ενημέρωσης και δημοσιογράφων παραβιάζονται και χρησιμοποιούνται για τη διάδοση ψευδών πληροφοριών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments