Nέα της αγοράς

Στα ύψη το νικέλιο – Άλμα +30%, πάνω από τα 37.000 δολ. ο τόνος

Στα ύψη το νικέλιο – Άλμα +30%, πάνω από τα 37.000 δολ. ο τόνος
Το μέταλο, το οποίο χρησιμοποιείται στο ανοξείδωτο ατσάλι και στις μπαταρίες λιθίου-ιόντων προσθέτει μέσα σε λίγες ώρες 8.000 δολ., στα 37.000 δολ. ο τόνος.

Εκτόξευση κατά 30% – τη δεύτερη μεγαλύτερη ενδοσυνδριακή στην ιστορία του – σημειώνει το νικέλιο, καθώς όσοι κατείχαν short θέσεις στο συγκεκριμένο μέταλλο ρευστοποιούν τις θέσεις τους, εν μέσω φόβων για μείωση της προσφοράς από την πλευρά της Ρωσίας.

Το μέταλο, το οποίο χρησιμοποιείται στο ανοξείδωτο ατσάλι και στις μπαταρίες λιθίου-ιόντων προσθέτει μέσα σε λίγες ώρες 8.000 δολ., στα 37.000 δολ. ο τόνος. Πρόκειται για ύψη στα οποία δεν έχει κινηθεί από το 2007.

Το νικέλιο κινείτο με ιδιαίτερη “στενότητα” στην προσφορά και χαμηλά αποθέματα ακόμη και πριν τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ως αποτέλεσμα της κρίσης της πανδημίας.

Το νικέλιο στο Λονδίνο διαπραγματευόταν στα 37.800 δολ. ο τόνος, με άνοδο 30,7%.

“Η αγορά του νικελίου βρίσκεται στο πιο “στενό” σημείο της από τον υπερκύκλο των βασικών εμπορευμάτων μέσα στη δεκαετία του 2000″, τονίζουν αναλυτές της Citigroup, εκτιμώντας ότι οι τιμές θα συνεχίσουν για ορισμένο διάστημα να κινούνται στη στρατόσφαιρα.

Στις 9.18 το πρωί της Δευτέρας ώρα Ελλάδος, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, το νικέλιο στο Λονδίνο διαπραγματευόταν στα 37.800 δολ. ο τόνος, με άνοδο 30,7%.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments