Ελλάδα

Πάτρα: Εγκεφαλικά νεκρός ο 6χρονος που έπεσε από το μπαλκόνι – Δωρίζουν τα όργανα οι γονείς του

Πάτρα: Εγκεφαλικά νεκρός ο 6χρονος που έπεσε από το μπαλκόνι – Δωρίζουν τα όργανα οι γονείς του
Δεν τα κατάφερε ο 6χρονος Κωνσταντίνος, ο οποίος τραυματίστηκε βαριά όταν έπεσε από μπαλκόνι - Ο γονείς του αποφάσισαν να δωρίζουν τα όργανά του ώστε να σωθούν άλλα παιδιά, ενώ συγκλονιστικός είναι ο αποχαιρετισμός στον γιο τους

Τη γενναία απόφαση να δωρίσουν τα όργανα του 6χρονου γιου τους, ο οποίος υπέστη βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, όταν έπεσε από το μπαλκόνι, πήραν οι γονείς τους, όπως επιβεβαίωσε στο pelop.gr, ο διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων του Νοσοκομείου Πάττρας, Ανδρέας Ηλιάδης.

«Δυστυχώς η μάχη για τον Κωνσταντίνο δεν κερδήθηκε. Έδωσε έναν πολύ αξιοπρεπή αγώνα στη ΜΕΘ αλλά η κρανιοεγκεφαλική κάκωση ήταν βαρύτατη, με αποτέλεσμα τον εγκεφαλικό θάνατο. Οι γονείς του πήραν τη γενναία απόφαση να δωρίσουν τα όργανα και να δοθούν σε άλλα παιδιά. Υποκλινόμαστε στην απόφασή τους αυτή», είπε. Το 6χρονο αγόρι μεταφέρθηκε την Κυριακή στη ΜΕΘ, όπου και νοσηλευόταν διασωληνωμένο.

Μάλιστα αναφέρεται και στην συγκλονιστική στιγμή του αποχαιρετισμού. «Οι γονείς έλεγαν στον μικρό Κωνσταντίνο “να είσαι δυνατός, να σώσεις άλλα παιδάκια”» μας λέει χωρίς και ο ίδιος να μπορεί να κρύψει την συγκίνησή του αλλά και τον θαυμασμό του. «Δεν ξέρω πώς αυτοί οι γονείς παίρνουν μια τέτοια απόφαση. Όταν ανακοινώνεις τον θάνατο του παιδιού τους, δεν ξέρω πού  βρίσκουν τη δύναμη να σώσουν άλλα παιδιά. Είμαι 20 χρόνια στην εντατική, δεν ξέρω με τι μεγαλείο ψυχής παίρνουν αυτές τις αποφάσεις» μας λέει χαρακτηριστικά.

Συνεχίζοντας ο κ. Ηλιάδης επισημαίνει πως έχει ήδη ενημερωθεί ο ΕΟΜ για το συμβάν και το νοσοκομείο περιμένει τις επόμενες ώρες να του δοθούν περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά στα μοσχεύματα θα χρειαστούν και εάν θα έλθουν ομάδες από την Ελλάδα ή από την Ευρώπη.

Κύριο μέλημα της μητέρας του μικρού Κωνσταντίνου είναι να συνεχίσει η καρδιά του να χτυπά, σώζοντας ένα άλλο παιδί. «Η αγωνία της μητέρας είναι να μην χαθεί η καρδιά του, να μην σταματήσει να χτυπά, να μην χαθεί τίποτα» σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ.Ηλιάδης

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments