Οικονομία

Κυριάκος Μητσοτάκης για ενέργεια: Πρωτοβουλία για τις τιμές του φυσικού αερίου σε ευρωπαϊκό επίπεδο

Κυριάκος Μητσοτάκης για ενέργεια: Πρωτοβουλία για τις τιμές του φυσικού αερίου σε ευρωπαϊκό επίπεδο
Κυριάκος Μητσοτάκης για ενέργεια: Ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ετοιμάζει πρωτοβουλία σε πανευρωπαϊκό επίπεδο για τις τιμές του φυσικού αερίου.

Ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ετοιμάζει πρωτοβουλία σε πανευρωπαϊκό επίπεδο για τις τιμές του φυσικού αερίου. Οι εξελίξεις στην Ουκρανία μετά την εισβολή της Ρωσίας όπως ήταν φυσικό δημιούργησαν ντόμινο εξελίξεων και κάνουν ακόμη εντονότερη την ενεργειακή κρίση. Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γιάννης Οικονόμου αυτό που ζητείται από την ΕΕ είναι η εξαίρεση σειράς δαπανών από την προσμέτρηση στα δημοσιονομικά ελλείμματα προκειμένου να υπάρξει διεύρυνση δημοσιονομικού χώρου για στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Στο τραπέζι έκδοση κοινού ομολόγου από την Ευρωπαϊκή Ένωση για δαπάνες ενέργειας και άμυνας

Στο τραπέζι βρίσκεται η έκδοση κοινού ομολόγου από την Ευρωπαϊκή Ένωση για δαπάνες ενέργειας και άμυνας. H Ευρωπαϊκή Ένωση πρόκειται μέσα στην εβδομάδα να αποκαλύψει το σχέδιό της για κοινή έκδοση ομολόγων, δυνητικά μαζικής κλίμακας, προκειμένου να χρηματοδοτήσει τις αμυντικές δαπάνες αλλά και το κόστος ενέργειας.

Το συνολικό πακέτο της πρότασης ίσως παρουσιασθεί αμέσως μετά την έκτακτη σύνοδο των Ευρωπαίων ηγετών στις Βερσαλίες στις 10 και 11 Μαρτίου, σύμφωνα με αξιωματούχους με γνώση των εν εξελίξει προπαρασκευαστικών εργασιών.

Τι σχολίασε ο Πάολο Τζεντιλόνι

«Πρέπει να βρούμε νέα εργαλεία για να αντιμετωπίσουμε τα νέα ζητήματα που θέτει μπροστά μας αυτή η κρίση», δήλωσε την Δευτέρα ο επίτροπος της Ε.Ε. για την οικονομία, Πάολο Τζεντιλόνι μιλώντας στο ευρωκοινοβούλιο στο Στρασβούργο προσθέτοντας την εκτίμησή του ότι οι ηγέτες της Ε.Ε. θα δώσουν πολιτική καθοδήγηση για περαιτέρω κινήσεις στη σύνοδο κορυφής.

Σπάνε τα κοντέρ οι τιμές σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο

Σε ιστορικό υψηλό πλησίασε χθες Δευτέρα το αργό πετρέλαιο τύπου μπρεντ, λόγω της κατάστασης που επικρατεί σε Ρωσία και Ουκρανία. Η τιμή του βαρελιού πλησίασε νωρίτερα τα 140 δολάρια, παίρνοντας ώθηση από την επικίνδυνη κλιμάκωση του πολέμου στην Ουκρανία και τη σχεδόν πλήρη αναστολή των εξαγωγών ρωσικού πετρελαίου, καθώς και το ενδεχόμενο να απαγορευτεί η εισαγωγή του ρωσικού πετρελαίου και φυσικού αερίου από τις ΗΠΑ.

Από την αρχή του 2022 η τιμή του πετρελαίου Μπρεντ έχει αυξηθεί κατά 70% περίπου, όπως και η τιμή του αμερικανικού πετρελαίου. «Σταματήστε να αγοράζετε ρωσικό πετρέλαιο» αξίωσε, στο μεταξύ, χθες, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, ο ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα, αντιδρώντας στην αγορά από τη Shell 100.000 τόνων ρωσικού πετρελαίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments