Ελλάδα

Απαγωγή Κυπαρίσση: Προφυλακιστέοι οι τρεις κατηγορούμενοι

Απαγωγή Κυπαρίσση: Προφυλακιστέοι οι τρεις κατηγορούμενοι
Οι δύο άνδρες συλληφθέντες φαίνεται να παραδέχθηκαν τη συμμετοχή τους στην απαγωγή του επιχειρηματία, ωστόσο η 39χρονη αρνείται ότι γνώριζε

Στη φυλακή οδηγούνται οι τρεις κατηγορούμενοι για την απαγωγή του Γιώργου Κυπαρίσση, μετά τις απολογίες τους, με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα.

Οι δύο άνδρες, 41 και 34 ετών αλλά και η 39χρονη γυναίκα που φέρονται να είχαν βασικό ρόλο στην υπόθεση, κρίθηκαν προφυλακιστέοι για την υπόθεση του επιχειρηματία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δυο άνδρες φέρονται να παραδέχτηκαν την συμμετοχή τους στην απαγωγή του Γιώργου Κυπαρίσση, ωστόσο η 39χρονη αρνήθηκε ότι γνώριζε. Τα όσα υποστήριξε δεν έπεισαν όμως ανακρίτρια και εισαγγελέα, που αποφάσισαν την προφυλάκισή της.

Διώξεις για 12 αδικήματα

Εναντίον του ασκήθηκαν διώξεις  για 12 αδικήματα, κακουργηματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα. Συγκεκριμένα ο 41χρονος, η 39χρονη σύντροφός του καθώς και ο 34χρονος φίλος τους κατηγορούνται κατά περίπτωση για:

Συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, αρπαγή, εκβίαση από κοινού, ληστεία κατά συναυτουργία, επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, εμπρησμός με πρόθεση, κλοπή κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, οπλοφορία κατά συναυτουργία, οπλοκατοχή από κοινού και κατά μόνας, διακεκριμένη οπλοκατοχή κατά συναυτουργία, αντιποίηση αρχής, βία κατά υπαλλήλων.

Πώς στήθηκε η απαγωγή

Σύμφωνα με τον Διοικητή της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής Υποστράτηγο Πέτρο Τζεφέρη οι δράστες προσποιούμενοι τους αστυνομικούς, προσέγγισαν τον επιχειρηματία σε κοντινή τοποθεσία από το σπίτι του, του έβαλαν χειροπέδες και τον χτύπησαν, ενώ στη συνέχεια τον επιβίβασαν με τη βία σε αυτοκίνητο.

«Ακολούθως, μετέβησαν σε έτερο σημείο στον οικισμό «Φοίνικα» Σπάτων όπου έκαψαν τα οχήματά τους και τον έβαλαν σε άλλο όχημα, με το οποίο τον οδήγησαν σε κρησφύγετο.

Εκεί τον κράτησαν για λίγες ημέρες και έπειτα τον μετέφεραν σε άλλο κρησφύγετο. Καθ’ όλη τη διάρκεια της κράτησής του, οι δράστες τον χτύπησαν προκαλώντας του ελαφρές κακώσεις, σε πολλές περιπτώσεις βιντεοσκοπώντας τον με σκοπό, να στείλουν το βίντεο στους συγγενείς του.

Κατά το χρονικό διάστημα κράτησης του οι δράστες επικοινώνησαν πολλές φορές, είτε τηλεφωνικά είτε μέσω μηνυμάτων, με μέλη της οικογένειάς του, απαιτώντας αρχικά την καταβολή του χρηματικού ποσού του 1.000.000 ευρώ, ώστε να τον απελευθερώσουν.Μετά από πολυήμερες διαπραγματεύσεις μείωσαν τελικά την απαίτησή τους στο ποσό των 800.000 ευρώ το οποίο τους παραδόθηκε και στη συνέχεια πρωινές ώρες της περασμένης Παρασκευής 4 Μαρτίου 2022, απελευθέρωσαν τον 41χρονο σε δασώδη έκταση στις Αχαρνές Αττικής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments