Οικονομία

Φυσικό αέριο: Υποχωρούν οι διεθνείς τιμές του φυσικού αερίου

Φυσικό αέριο: Υποχωρούν οι διεθνείς τιμές του φυσικού αερίου
Φυσικό αέριο: Μετά από διαβουλεύσεις οι «27» της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετέθεσαν τις όποιες αποφάσεις για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και την στήριξη των ευάλωτων νοικοκυριών στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής.

Μετά από διαβουλεύσεις οι «27» της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετέθεσαν τις όποιες αποφάσεις για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και την στήριξη των ευάλωτων νοικοκυριών στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής. Στον απόηχο αυτής της εξέλιξης τα συμβόλαια φυσικού αερίου στην Ευρώπη σημείωσαν χθες αποκλιμάκωση. Η ευρωπαϊκή τιμή αναφοράς, το ολλανδικό TTF καταγράφει πτώση 7,8% στα 116,5 ευρώ η μεγαβατώρα. Ευρώπη

Το συμβόλαιο για τον Μάιο σημειώνει πτώση 7,4% στα 115,5 ευρώ ανά μεγαβατώρα

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία ώθησε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να παρουσιάσει αυτή την εβδομάδα σχέδια για την ανεξαρτητοποίησή της από όλα τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα «πολύ πριν από το 2030» και τη μείωση της εξάρτησής της από το ρωσικό φυσικό αέριο κατά δύο τρίτα πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους. Οι ευρωπαϊκές κυρώσεις προς τη Ρωσία που είναι αυστηρότερες από κάθε άλλη φορά δημιουργούν σοβαρή ανησυχία στους επενδυτές. Να σημειωθεί πως η Ευρώπη εξαρτάται από τη Ρωσία για το 40% του φυσικού αερίου που εισάγει.
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments