Οικονομία

Wall street: Συνεχίζεται η πτωτική τάση λόγω της ανησυχίας για την Ουκρανία

Wall street: Συνεχίζεται η πτωτική τάση λόγω της ανησυχίας για την Ουκρανία
Wall street: Με απώλειες έκλεισε την Παρασκευή το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, με τη Wall Street να συνεχίζει τις καθοδικές του τάσεις λόγω των εξελίξεων στην Ουκρανία.

Με απώλειες έκλεισε την Παρασκευή το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, με τη Wall Street να συνεχίζει τις καθοδικές του τάσεις λόγω των εξελίξεων στην Ουκρανία. H Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα αυξήσει τα βασικά επιτόκια την ερχόμενη εβδομάδα, η Wall Street κινήθηκε ξανά στα «πλην».

Τι έδειξαν οι δείκτες

  • Στο κόκκινο έκλεισαν και οι τρεις βασικοί δείκτες της αμερικανικής κεφαλαιαγοράς.
  • Ο δείκτης Dow Jones της βιομηχανίας έκλεισε με πτώση 229,88 μονάδων (-0,69%), στις 32.944,19 μονάδες.
  • Ο δείκτης Nasdaq, στον οποίο δεσπόζουν τίτλοι εταιρειών του τομέα της τεχνολογίας, έκλεισε με πτώση 286,16 μονάδων (-2,18%), στις 12.843,81 μονάδες.
  • Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500, ενδεικτικός της γενικής τάσης, έκλεισε με πτώση 55,21 μονάδων (-1,30%), στις 4.204,31 μονάδες.

ΗΠΑ: Εκτινάχθηκε ο πληθωρισμός – «Χτύπησε» υψηλό 40ετίας

Υψηλό 40ετίας «χτύπησε» ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ, ο οποίος διαμορφώθηκε στο 7,9% για τον Φεβρουάριο. Ο πληθωρισμός του Φεβρουαρίου ήταν ο υψηλότερος από τον Ιανουάριο του 1982, όταν η οικονομία των ΗΠΑ αντιμετώπισε τη διπλή απειλή του υψηλότερου πληθωρισμού και της υποχώρησης της οικονομικής ανάπτυξης.

Εξαιρουμένων των τιμών των τροφίμων και της ενέργειας, ο δομικός δείκτης τιμών καταναλωτή, επίσης αυξήθηκε κατά 0,5% τον Φεβρουάριο, ενώ σε επίπεδο έτους σκαρφάλωσε στο 6,4% από 6% τον Ιανουάριο, που επίσης αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο από τα μέσα του 1982.Σε μηνιαία βάση, οι τιμές καταναλωτή ενισχύθηκαν κατά 0,8%, κυρίως λόγω της ανόδου του κόστους της βενζίνης, των τροφίμων και της στέγασης, ενώ σε ιστορικά υψηλά επίπεδα έχουν εκτιναχθεί και οι τιμές των οχημάτων και σειράς άλλων καταναλωτικών προϊόντων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments