Οικονομία

Επιδότηση καυσίμων: Θα γίνεται με ηλεκτρονική πλατφόρμα – Αύριο τα μέτρα στήριξης

Επιδότηση καυσίμων: Θα γίνεται με ηλεκτρονική πλατφόρμα – Αύριο τα μέτρα στήριξης
Επιδότηση καυσίμων: Μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας  θα γίνεται η στήριξη πολιτών με επιδότηση για την προμήθεια καυσίμων κίνησης. Αφορά τα νέα μέτρα για νοικοκυριά και επιχειρήσεις που θα ανακοινωθούν την Πέμπτη.

Μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας  θα γίνεται η στήριξη πολιτών με επιδότηση για την προμήθεια καυσίμων κίνησης. Αφορά τα νέα μέτρα για νοικοκυριά και επιχειρήσεις που θα ανακοινωθούν την Πέμπτη.

Την ανακοίνωση έκανε ο Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης μιλώντας στον ΑΝΤ1. Όπως σημείωσε γίνονται οι τελικές εργασίες για την ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, όπου θα καταχωρίζονται τα δεδομένα αγοράς των καυσίμων από δικαιούχους, ώστε να προκύπτει το ύψος της επιδότησης, χωρίς να αποκαλύπτει άλλες λεπτομέρειες, δεδομένου ότι αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από τους αρμόδιους υπουργούς, το πιθανότερο το πρωί της Πέμπτης.

Την Πέμπτη τα μέτρα στήριξης

Την Πέμπτη, εν τέλει, αναμένεται να ανακοινωθεί το πακέτο στήριξης που δρομολογεί η κυβέρνηση και έχει αποτελέσει αντικείμενο απανωτών συσκέψεων τις τελευταίες 48 ώρες στο κυβερνητικό επιτελείο. Όπως έλεγε αρμόδια κυβερνητική πηγή, ο λόγος που χρειάστηκε εν τέλει λίγο περισσότερος χρόνος και οι ανακοινώσεις δεν γίνονται σήμερα ήταν ότι στην κυβέρνηση έψαχναν να εξαντλήσουν όλα τα διαθέσιμα περιθώρια για μεγαλύτερη στήριξη σε όσο το δυνατόν περισσότερους γίνεται.

Στο μικροσκόπιο οι ευάλωτοι

Όσο για τη λεγόμενη “επιταγή ακρίβειας” που θα αφορά τους λιγότερο προνομιούχους, αυτή θα είναι τουλάχιστον 250 ευρώ, αλλά μπορεί να φτάσει και τα 300, με δεδομένη την κυβερνητική προσπάθεια να εξαντλήσει τα περιθώρια στήριξης, χωρίς παράλληλα να τινάξει την μπάνκα στον αέρα. Κύριοι αποδέκτες θα είναι οι χαμηλοσυνταξιούχοι και οι δικαιούχοι των επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ, μεταξύ των οποίων και οι πάνω από 200.000 πολίτες που στηρίζονται από το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα. Κυβερνητικά στελέχη δεν μπορούσαν, δε, να αποκλείσουν το ενδεχόμενο αυτή η παροχή στους λιγότερο προνομιούχους να μην είναι η τελευταία, με δεδομένο το περιβάλλον αστάθειας που θα συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments