Πολιτική

Αλέξης Τσίπρας: Η κυβέρνηση είναι ανίκανη να αντιμετωπίσει την ενεργειακή κρίση

Αλέξης Τσίπρας: Η κυβέρνηση είναι ανίκανη να αντιμετωπίσει την ενεργειακή κρίση
Αλέξης Τσίπρας: Δριμεία κριτική στην Κυβέρνηση, άσκησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας από την Θεσσαλονίκη.

Δριμεία κριτική στην Κυβέρνηση, άσκησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας από την Θεσσαλονίκη. «Η κοινωνία βιώνει μια βαθιά κρίση. Η εκτίναξη των τιμών στην έχει πυροδοτήσει αλυσιδωτές αυξήσεις σε όλα τα είδη βασικής κατανάλωσης. Την ίδια στιγμή το εισόδημα παραμένει σταθερά μειωμένο. Αυτές είναι συνθήκες κοινωνικής κρίσης και δυστυχώς η Κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν είναι ικανοί να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο» είπε.

Για το διάγγελμα του πρωθυπουργού

Στη συνέχεια σχολιάζοντας το χθεσινό μήνυμα του πρωθυπουργού για τα έκτακτα μέτρα αντιμετώπισης της ενεργειακής κρίσης σύμφωνα με το Grtimes.gr ανέφερε «χθες ο κ. Μητσοτάκης απηύθυνε ένα διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό για να μιλήσει για μέτρα στήριξης, τα οποία όμως είναι μέτρα που δεν πρόκειται να αισθανθεί καν ο πολίτης. Είπε ότι θέλει να είναι χρήσιμος και όχι αρεστός. Εκεί που θέλει είναι αρεστός. Σε φοροαπαλλαγές στον μεγάλο πλούτο, σε εκατομμύρια σε ΜΜΕ, σε απευθείας αναθέσεις. Όταν πρόκειται όμως να στηρίξει τον εργαζόμενο, το νοικοκυριό και τον πολίτη παραμένει ο μισθός σταθερός εδώ και χρόνια».

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης έκανε διάγγελμα για να δικαιολογήσει τη μη λήψη ουσιαστικών μέτρων

Ανακοίνωση με την οποία σχολιάζει όλα όσα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. «Για μία ακόμη φορά ο πρωθυπουργός της δικαιολογίας, εμφανίστηκε με διάγγελμα για να αποποιηθεί κάθε ευθύνη για την κοινωνική κρίση», υπογραμμίζει η ανακοίνωση.

«Αποδίδοντας το πρόβλημα της εκρηκτικής ακρίβειας αποκλειστικά σε εξωγενείς παράγοντες και στον πόλεμο στην Ουκρανία, επιχείρησε να πείσει τους πολίτες ότι το κύμα ακρίβειας που τους σαρώνει ήδη από το καλοκαίρι, εμφανίστηκε μόλις τις τελευταίες τρεις εβδομάδες. Να τους πείσει δηλαδή ότι δεν περνάνε τον χειμώνα σε παγωμένα διαμερίσματα, οτι δεν αδυνατούν εδώ και μήνες να καλύψουν λογαριασμούς και στοιχειώδεις ανάγκες. Όλα αυτά για τον κ. Μητσοτάκη οι πολίτες δεν τα ζουν εδώ και καιρό, αλλά τα φαντάζονται», σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Συνεχίζοντας, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι «για μία ακόμη φορά κάλυψε απόλυτα τα καρτέλ και τα υπερκέρδη των εταιρειών παραγωγών ενέργειας, δεν είπε κουβέντα για επιβολή πλαφόν ούτε στα κέρδη τους ούτε στα τιμολόγια ρεύματος και φυσικού αερίου που πληρώνουν οι πολίτες». «Πιστός στο μοτίβο αυτοθαυμασμού, αυτοεπαινέθηκε για την επιστολή του στην ΕΕ όταν στο εσωτερικό της χώρας που κυβερνά δεν έχει λάβει τα στοιχειώδη μέτρα», προσθέτει.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments