Διεθνή

Σι Ζινπίνγκ προς Μπάιντεν: «Μια σύγκρουση δεν είναι προς το συμφέρον κανενός»

Σι Ζινπίνγκ προς Μπάιντεν: «Μια σύγκρουση δεν είναι προς το συμφέρον κανενός»

Πηγή Φωτογραφίας: AP

Καθώς υπάρχουν αμφιβολίες για την προσέγγιση Κίνας και Ρωσίας, ο Κινέζος Πρόεδρος Σι Ζινπίνγκ μίλησε με τον Τζο Μπάιντεν.

Η Κίνα και οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ευθύνη να βοηθήσουν στην επίτευξη της παγκόσμιας ειρήνης, είπε ο Κινέζος Πρόεδρος Σι Ζινπίνγκ στον Αμερικανό ομόλογό του Τζο Μπάιντεν την Παρασκευή 18 Μαρτίου κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

«Η ουκρανική κρίση δεν είναι κάτι που θέλαμε να δούμε να συμβαίνει», είπε ο Γενικός Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας, σύμφωνα με σχόλια που μετέδωσε η κινεζική τηλεόραση. 

«Ως μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και ως οι δύο κορυφαίες οικονομίες του κόσμου, είναι ευθύνη μας όχι μόνο να οδηγήσουμε τις σχέσεις της Κίνας και των ΗΠΑ στον σωστό δρόμο, αλλά και να επωμιστούμε τις διεθνείς μας ευθύνες και να εργαστούμε για την ειρήνη και την ηρεμία στον κόσμο». 

Κατά τη διάρκεια αυτής της τηλεδιάσκεψης, ο Αμερικανός Πρόεδρος επρόκειτο να καλέσει τον Σι Ζινπίνγκ να αποστασιοποιηθεί από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, τα στρατεύματα του οποίου εισέβαλαν στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου. Από εκείνη την ημερομηνία, το Πεκίνο απέφυγε να καταδικάσει τη ρωσική εισβολή και κατηγόρησε το ΝΑΤΟ για τη σύγκρουση. 

Σύμφωνα με μια σύντομη ενημέρωση που μεταδόθηκε από τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό σταθμό CCTV, ο Σι Ζινπίνγκ θεώρησε ότι «οι σχέσεις μεταξύ των κρατών δεν μπορούν να φτάσουν μέχρι την ένοπλη αντιπαράθεση». 

«Οι συγκρούσεις και οι ανταγωνισμοί δεν είναι προς το συμφέρον κανενός. Η ειρήνη και η ασφάλεια είναι τα αγαθά που η διεθνής κοινότητα πρέπει να έχει περισσότερο στο μυαλό της», είπε στον Αμερικανό ομόλογό του.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments