Οικονομία

Ενέργεια: Το Βέλγιο επεκτείνει τη λειτουργία 2 πυρηνικών εργοστασίων για μια δεκαετία

Ενέργεια: Το Βέλγιο επεκτείνει τη λειτουργία 2 πυρηνικών εργοστασίων για μια δεκαετία
Ενέργεια: Την παράταση λειτουργίας δύο πυρηνικών εργοστασίων στο Βέλγιο για μια δεκαετία προωθεί η κυβέρνηση της χώρας.

Την παράταση λειτουργίας δύο πυρηνικών εργοστασίων στο Βέλγιο για μια δεκαετία προωθεί η κυβέρνηση της χώρας. Αυτό συμβαίνει διότι μέσω της ενεργειακής αβεβαιότητας λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία θέλει να αυξήσει την ενεργειακή επάρκεια και αυτονομία της χώρας. Το βελγικό υπουργείο Ενέργειας ανακοίνωσε πως θα διαπραγματευτεί με την πάροχο Engie την παράταση λειτουργίας των πυρηνικών μονάδων Doel 4 και Tihange 3 για άλλα 10 χρόνια, για το 2035 αντί για το 2025 που ήταν προγραμματισμένο να ολοκληρώσουν τη λειτουργία τους. Η πρόταση θα κατατεθεί στο υπουργικό συμβούλιο στο τέλος Μαρτίου.

«Η παράταση θα επιτρέψει στην χώρα μας να ενισχύσει την ανεξαρτησία της από τα ορυκτά καύσιμα, σε ένα χαοτικό γεωπολιτικό πλαίσιο» σημειώνει η κυβέρνηση.

Ενεργειακή κρίση: Αναμένεται να εισρεύσει πακέτο 4 δις. για την Ελλάδα

Πάνω από 4 δισεκατομμύρια ευρώ για την καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας αναμένεται να εισρεύσουν στην Ελλάδα από το Κοινωνικό Ταμείο για το κλίμα. Τα χρήματα αυτά θα δοθούν για την ενίσχυση των πιο ευάλωτων ομάδων, που μπορεί να περιλαμβάνουν επιδοτήσεις για ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων, εγκατάσταση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας αλλά και προμήθεια ηλεκτρικών οχημάτων.

Τις εκτιμήσεις αυτές σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ ανέφεραν πηγές προσκείμενες στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενόψει της προετοιμασίας για την εφαρμογή της νέας νομοθεσίας για τον περιορισμό των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου που παρουσίασε η Κομισιόν τον Ιούλιο του 2021.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments