Πολιτική

Μητσοτάκης: Υποχρέωση μας ένα ανθεκτικότερο ΕΣΥ

Μητσοτάκης: Υποχρέωση μας ένα ανθεκτικότερο ΕΣΥ
Μητσοτάκης: Ο Πρωθυπουργός δεσμεύθηκε για την δημιουργία ενός ανθεκτικότερου, προσανατολισμένου στις πανδημικές προκλήσεις των καιρών μας, Εθνικού Συστήματος Υγείας

Ο Πρωθυπουργός δεσμεύθηκε για την δημιουργία ενός ανθεκτικότερου, προσανατολισμένου στις πανδημικές προκλήσεις των καιρών μας, Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Την δέσμευσή του αυτή την εξέφρασε ο κ. Μητσοτάκης στον χαιρετισμό που απηύθηνε στα εγκαίνια που διοργάνωσε σήμερα το Ευρωπαικό Κέντρο για την Ποιότητα της Φροντίδας και την Ασφάλεια των Ασθενών. Πρόκειται για ένα σύγχρονων προδιαγραφών Κέντρο που ίδρυσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας στην Αθήνα.

Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι «πρέπει να συνηθίσουμε να ζούμε με τον Covid μακροπρόθεσμα» και αναφέρθηκε στην προσωπική του εμπειρία: «Είμαι ευτυχισμένος γιατί είμαι πάλι πίσω στη δουλειά μετά την περιπέτειά μου με τον Covid, και μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά και είναι ασφαλή».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέμεινε ιδιαίτερα στην «υποχρέωση που έχουμε να ενισχύσουμε περαιτέρω το Εθνικό Σύστημα Υγείας, να το κάνουμε πιο ανθεκτικό, αλλά και να αναβαθμίσουμε την ποιότητα της φροντίδας».

«Η πανδημία ανέδειξε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του ΕΣΥ» και τόνισε πως «ανεξαρτήτως από το πού ζει κάποιος στην Ελλάδα θα έχει ποιότητα στις ιατρικές υπηρεσίες. Τα παιδιά και οι έφηβοι είναι οι πλέον ευάλωτοι στην κοινωνία μας, η ψυχική τους υγεία είναι πολύ σημαντική, είναι σημαντικό να τους προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή φροντίδα σε ό,τι αφορά την ψυχική τους υγεία», υποστήριξε ο Πρωθυπουργός.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments