Ελλάδα

Νέο σενάριο: Τέρμα οι τηγανητές πατάτες από τις ταβέρνες επειδή ανέβηκε η τιμή στο λάδι

Νέο σενάριο: Τέρμα οι τηγανητές πατάτες από τις ταβέρνες επειδή ανέβηκε η τιμή στο λάδι
Νέο σενάριο: Το αγαπημένο συνοδευτικό στα τραπέζια υπάρχει μεγάλη περίπτωση να αφαιρεθεί λόγω αυξημένου κόστους στο ηλιέλαιο.

Κάθε μέρα οι τιμές στα αγαθά αυξάνονται ακόμη περισσότερο δημιουργώντας  τεράστιο πλήγμα στις οικογένειες. Ένα παρακλάδι είναι και οι ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης που έχουν κληθεί να αντιμετωπίσουν την αύξηση στην ενέργεια και τώρα το ηλιέλαιο. Μάλιστα σκέφτονται και να καταργήσουν τις τηγανητές πατάτες από τον κατάλογό τους.

Σε ρεπορτάζ της ΕΡΤ στη Χαλκιδική, αρκετοί ιδιοκτήτες από ταβέρνες δήλωσαν στην κάμερα της δημόσιας τηλεόρασης ότι δεν είναι εφικτό να ανεβάσουν την τιμή της μερίδας με πατάτες οπότε θα ήταν καλύτερο να τις αφαιρέσουν εντελώς.

Νέο σενάριο: Εκτός από τις πατάτες, ίσως βγουν από τα μενού και άλλα τηγανητά

Μάλιστα, το ίδιο μπορεί να συμβεί και με άλλα τηγανητά εδέσματα, όπως για παράδειγμα τα καλαμαράκια και τα κολοκυθάκια.

Η «εκτίναξη» της τιμής στο ηλιέλαιο θα αυξήσει το κόστος στα τηγανητά, ενώ ήδη στην περιοχή της Χαλκιδικής έχουν παρατηρηθεί μεγάλες ελλείψεις. Μάλιστα, αρκετοί επαγγελματίες αναγκάζονται να ζητούν ηλιέλαιο από συναδέλφους που έχουν απόθεμα, καθώς αυτό που είχαν στην κατοχή τους τελείωσε.

Η ακρίβεια «χτυπά» και το σουβλάκι -Πού έχει φτάσει η τιμή του

Πέρα των αυξήσεων στις τηγανητές πατάτες, τεράστια αύξηση έχει παρατηρηθεί στο γνήσιο ελληνικό σουβλάκι. Οι καταναλωτές βλέπουν την τιμή του να αυξάνεται συνεχώς, γεγονός που τους έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία.

Μάλιστα, αρκετοί πιστευούν ένα τυλιχτό με σουβλάκι θα ξεπεράσει τα 5 ευρώ. Τι συμβαίνει όμως στην πραγματικότητα;

Σημειώνεται ότι, στις περισσότερες περιοχές της Αττικής η τιμή στο σουβλάκι, και συγκεκριμένα στο τυλιχτό, έχει συγκρατηθεί κάτω από τα 2,8 ευρώ. Άλλοι επαγγελματίες υποστηρίζουν ότι το τυλιχτό σουβλάκι έχει ήδη «καβαλήσει» τα 3 ευρώ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments