Πολιτική

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Οι 7 στους 10 Έλληνες λένε “ναι” σε κυρώσεις στη Ρωσία

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Οι 7 στους 10 Έλληνες λένε “ναι” σε κυρώσεις στη Ρωσία
Δημοσκόπηση Metron Analysis: Δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του Mega δείχνει πως οι Έλληνες είναι θετικοί στις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία.

Δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του Mega δείχνει πως οι Έλληνες είναι θετικοί στις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία. Ωστόσο, η πλειοψηφία τάσσεται εναντίον της αποστολής πολεμικού υλικού στην Ουκρανία, ενώ τέσσερις στους δέκα ανησυχούν για κλιμάκωση του πολέμου σε παγκόσμια πυρηνική σύρραξη. Παράλληλα, η πλειοψηφία τάσσεται υπέρ της δημιουργίας Ευρωπαϊκού Στρατού.

Υπέρ των κυρώσεων στη Ρωσία

Υπέρ των κυρώσεων στη Ρωσία δηλώνει το 60%, με τους Κεντροδεξιούς να καταγράφουν 76%, τους Κεντρώους και τους κεντροαριστερούς 65%. Μεταξύ εκείνων που δηλώνουν «Δεξιοί», το «ναι στις κυρώσεις» λαμβάνει 64% και μεταξύ των «Αριστερών» μόλις 48%. Ωστόσο, σχετικά με την αποστολή πολεμικού υλικού στην Ουκρανία, μόλις το 29% τάσσεται υπέρ, μόνον εκείνοι που αυτοχαρακτηρίζονται «Κεντροδεξιοί» δηλώνουν ότι συμφωνούν και μάλιστα οριακά, με 52% «ναι» έναντι 43% «όχι».

Για το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθούν πυρηνικά όπλα

«Κεντροαριστεροί», «Αριστεροί» και «Κεντροδεξιοί» εκδηλώνουν ανησυχία ότι υπάρχει κίνδυνος για ξέσπασμα πυρηνικού πολέμου σε ποσοστά οριακά πάνω από 33% – ένας στους τρεις – ενώ «Κεντρώοι» και «Δεξιοί» φοβούνται περισσότερο ένα τέτοιο ενδεχόμενο, με 43% και 41% αντίστοιχα. Πάντως,στο σύνολο, περισσότεροι από το 50% εκτιμούν ο πόλεμος θα περιοριστεί μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments