Nέα της αγοράς

Ηλεκτροκίνηση: Επενδύει 7 δισ. ευρώ στην Ισπανία για κατασκευή εργοστασίου η Volkswagen

Ηλεκτροκίνηση: Επενδύει 7 δισ. ευρώ στην Ισπανία για κατασκευή εργοστασίου η Volkswagen

Πηγή Φωτογραφίας: Autobild - Car and Driver

Ηλεκτροκίνηση: Το εργοστάσιο μπαταριών της Volkswagen θα έχει χωρητικότητα 40gw/ώρα και θα ξεκινήσει την παραγωγή το 2026

Η Volkswagen ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει περισσότερα από 7 δισ. ευρώ στην Ισπανία, συμπεριλαμβανομένου και ενός εργοστασίου μπαταριών μαζί με μια σειρά προμηθευτών, για τη δημιουργία μιας αλυσίδας εφοδιασμού ηλεκτρικών οχημάτων στη χώρα.

Η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης, η οποία έχει και την Seat, σχεδιάζει να δημιουργήσει έναν κόμβο ηλεκτροκίνησης στην Ισπανία, με βασικό ένα εργοστάσιο μπαταριών στη Βαλένθια και να μεταμορφώσει τις τοπικές εγκαταστάσεις κατασκευής αυτοκινήτων σε Παμπλόνα και Μαρτορέλ, για την κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων.

Το εργοστάσιο μπαταριών θα έχει χωρητικότητα 40gw/ώρα και θα ξεκινήσει την παραγωγή το 2026

«Η μεταμόρφωση μιας ολόκληρης βιομηχανίας είναι μια μεγάλη πρόκληση. Για να είμαστε ανταγωνιστικοί στον νέο κόσμο της ηλεκτροκίνησης, πρέπει τώρα να αυξήσουμε την παραγωγικότητα στην παραγωγή αυτοκινήτων στην Ισπανία», ανέφερε ο επικεφαλής ανάπτυξης της VW και υπεύθυνος για το brand της Seat, Thomas Schmall.

Η Volkswagen σχεδιάζει να επενδύσει περί τα 52 δισ. ευρώ στα επόμενα πέντε χρόνια στην ανάπτυξη και παραγωγή νέων ηλεκτρικών οχημάτων.

Η Βαλένθια θα αποτελεί τώρα το πρώτο εργοστάσιο μπαταρίας της VW εκτός της Γερμανίας και το δεύτερο συνολικά, στο πλαίσιο του σχεδίου της για την ίδρυση έξι εργοστασίων σε όλη την Ευρώπη.

Το εργοστάσιο στη Βαλένθιας θα απασχολεί 3.000 ανθρώπους και η VW σχεδιάζει να επανεκπαιδεύσει μέρος του εργατικού της δυναμικού σε αυτό, καθώς τα ηλεκτρικά οχήματα απαιτούν λιγότερο χρόνο για τη συναρμολόγηση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments