Αθλητισμός

Formula 1 Σαουδική Αραβία: Θρίαμβος του Φερστάπεν στην Τζέντα

Formula 1 Σαουδική Αραβία: Θρίαμβος του Φερστάπεν στην Τζέντα

Πηγή Φωτογραφίας: CNN

Σημαντικός και για τον Χάμιλτον, ο οποίος συμπλήρωσε 180 αγώνες στο μονοθέσιο της Mercedes, "προσπερώντας" τον μεγάλο Μίκαελ Σουμάχερ, ο οποίος κατείχε μέχρι και το προηγούμενο γκραν πρι του Μπαχρέιν την πρώτη θέση με 179 συμμετοχές με τη Ferrari

Μετά από επική μάχη στους τελευταίους γύρους, ο Μαξ Φερστάπεν με Red Bull κατάφερε να αφήσει 2ο τον Σαρλ Λεκλέρ (Ferrari), και να πάρει τη μεγάλη νίκη στον δεύτερο αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος της F1, που διεξήχθη στη Τζέντα.

Ο Ολλανδός οδηγός και παγκόσμιος πρωταθλητής, ο οποίος είχε εγκαταλείψει στον 55ο γύρο του εναρκτήριου αγώνα της σεζόν στο Μπαχρέιν, κατάφερε να πάρει την πρώτη του φετινή νίκη Τρίτος ο Κάρλος Σάινθ, με την Ferrari.

Εκτός πόντιουμ έμεινε ο poleman του γκραν πρι της Τζέντα και δεύτερος οδηγός της Red Bull, Σέρχιο Πέρες, ο οποίος περιορίστηκε στην 4η θέση, ενώ ο Λιούις Χάμιλτον τερμάτισε 10ος, καθώς είχε εκκινήσει από την 15η θέση.

Ο συγκεκριμένος αγώνας ωστόσο ήταν ιδιαίτερος για τον Βρετανό, καθώς έγινε ο “πιλότος” με τις περισσότερες συμμετοχές σε γκραν πρι του παγκοσμίου πρωταθλήματος της F1 με την ίδια ομάδα, καταρρίπτοντας ένα ακόμη ιστορικό ρεκόρ!

Ο Χάμιλτον συμπλήρωσε 180 αγώνες στο μονοθέσιο της Mercedes κι άφησε πίσω του τον μεγάλο Μίκαελ Σουμάχερ, ο οποίος κατείχε μέχρι και το προηγούμενο γκραν πρι του Μπαχρέιν την πρώτη θέση με 179 συμμετοχές με τη Ferrari.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments