Διεθνή

Ρόμαν Αμπράμοβιτς: Σενάρια για δηλητηρίαση με σοκολάτα

Ρόμαν Αμπράμοβιτς: Σενάρια για δηλητηρίαση με σοκολάτα

Πηγή Φωτογραφίας: Φώτο αρχείου

Ρόμαν Αμπράμοβιτς: Φωτιά έχουν πάρει τα σενάρια για την δηλητηρίαση του Ρώσου ολιγάρχη.

Ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς δηλητηριάστηκε την Δευτέρα, χωρίς κανείς να γνωρίζει αυτό που το προκάλεσε. Ο εκπρόσωπος του Ρώσου ολιγάρχη σήμερα από την μία επιβεβαίωσε την δηλητηρίαση, από την άλλη δήλωσε ότι είναι καλά.

Ο επικεφαλής ερευνητής που αποκάλυψε την δηλητηρίαση του Ρομάν Αμπράμοβιτς είπε ότι η χημική επίθεση ήταν μια προειδοποίηση προς τον δισεκατομμυριούχο και άλλους να μην προδώσουν το Κρεμλίνο.

«Δεν ήθελαν να σκοτώσουν τον Ρομάν Αμπράμοβιτς, απλά να τον προειδοποιήσουν»

Ο Κρίστο Γκρόζεφ, Ρώσος ερευνητής για το ερευνητικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Bellingcat, είπε ότι ο δισεκατομμυριούχος ολιγάρχης δεν έπρεπε να πεθάνει από τη δηλητηρίαση που στόχευε τον ίδιο και δύο Ουκρανούς διαπραγματευτές. Όπως δήλωσε στο Times Radio: «Η δόση δεν ήταν αρκετά υψηλή για να σκοτώσει κανέναν από τους τρεις, ο πιο πιθανός στόχος θα ήταν ο Αμπράμοβιτς. Και έχει μία λογική. Εννοώ, προσφέρθηκε να παίξει αυτό το ρόλο του έντιμου μεσολαβητή, την ώρα που άλλοι ολιγάρχες είχαν προσπάθησαν να κρατήσουν αποστάσεις από το Κρεμλίνο και επέκριναν τον πόλεμο. Επομένως, θα μπορούσε κάλλιστα να θεωρηθεί ως προειδοποιητικό σημάδι γι’ αυτούς να μην ενταχθούν στις τάξεις εκείνων που διαφωνούν και να μην είναι υπερβολικά έντιμοι μεσολαβητές».

Όπως δήλωσε στους Financial Times μια πηγή κοντά στο Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι για τη δηλητηρίαση και τις επιπτώσεις της: «Τυφλώθηκαν την επόμενη μέρα. Δεν προσδιορίσαμε την ουσία. Δεν έχουμε ιδέα ποιος ήταν πίσω από την επίθεση, αλλά φαίνεται πως ο Ρομάν Αμπράμοβιτς ήταν ο κύριος στόχος». Ένας άλλος είπε πως «σίγουρα δεν ήταν Νόβιτσοκ», προσθέτοντας: «Δεν μπορούσαν να καταλάβουν ποιος το έκανε – οι Ουκρανοί ή οι Ρώσοι».

Κατανάλωσε μόνο σοκολάτα και νερό

Ένας εκπρόσωπος του Αμπράμοβιτς επιβεβαίωσε χθες ότι ο ολιγάρχης παρουσίασε συμπτώματα δηλητηρίασης αφότου έφαγε σοκολάτα και ήπιε νερό, αλλά αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο ιδιοκτήτης της Τσέλσι καθώς και δύο ανώτερα μέλη της ουκρανικής ομάδας εμφάνισαν συμπτώματα που περιελάμβαναν κόκκινα μάτια καθώς και ξεφλούδισμα του δέρματος σε πρόσωπο και χέρια. Ο Αμπράμοβιτς, ο οποίος αποδέχτηκε το ουκρανικό αίτημα να βοηθήσει στη διαπραγμάτευση για τον τερματισμό της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, «τυφλώθηκε για αρκετές ώρες» και νοσηλεύτηκε σε νοσοκομείο στην Τουρκία, είπε πηγή στον Guardian.

Ακολούθως, άλλες πηγές δήλωσαν στο πρακτορείο PA πως ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος έχει πλέον αναρρώσει και συνεχίζει να προσπαθεί να βοηθήσει στις διαπραγματεύσεις, κάτι που αποδεικνύεται σήμερα, καθώς δίνει το παρόν στις συνομιλίες μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας στο Ντολμά Μπαχτσέ στην Κωνσταντινούπολη, όπως αναφέρει το Reuters.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments