Οικονομία

Ακρίβεια προϊόντων: Το σχέδιο της κυβέρνησης για ελλείψεις στην αγορά – Νέες ανατιμήσεις από Απρίλιο

Ακρίβεια προϊόντων: Το σχέδιο της κυβέρνησης για ελλείψεις στην αγορά – Νέες ανατιμήσεις από Απρίλιο
Ακρίβεια προϊόντων: Σύμφωνα με την κυβέρνηση υπάρχει ομαλή ροή της αγοράς και λειτουργίας των παραγόντων της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Επί τάπητος τέθηκε το ζήτημα αναφορικά με τη ροή των προϊόντων στη χώρα ενώ τονίσθηκε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει θέμα στην Ελλάδα για επάρκεια αγαθών κατά τη διυπουργική σύσκεψη. Σύμφωνα με την κυβέρνηση υπάρχει ομαλή ροή της αγοράς και λειτουργίας των παραγόντων της εφοδιαστικής αλυσίδας. Παράλληλα, από την καθημερινή επαφή των αρμοδίων υπουργών με τους παράγοντες της αγοράς επιβεβαιώνεται η απόλυτη επάρκεια αγαθών.

Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης επισημαίνει ότι για το ηλιέλαιο επιβεβαιώθηκε και για αυτό το προϊόν η ομαλή λειτουργία της αγοράς. Όσον αφορά στην εισαγωγή δημητριακών, όπου υπάρχει έντονη ανησυχία από τους πολίτες στη χώρας μας, η κυβέρνηση επισημαίνει ότι «η Ουκρανία δεν συγκαταλέγεται στους βασικούς προμηθευτές και ο εφοδιασμός της αγοράς από τους βασικούς προμηθευτές συνεχίζεται απρόσκοπτα.

Οι εταιρείες σε όλα τα στάδια της εφοδιαστικής αλυσίδας θα πρέπει να υποβάλουν τα αποθέματα που έχουν σε:

• πρώτες ύλες για την παραγωγή λιπασμάτων • λιπάσματα, • ζωοτροφές, • ωμά δημητριακά παντός είδους και ιδίως σιτάρι ή σιμιγδάλι, κριθάρι, βρώμη, καλαμπόκι, εδώδιμο φαγόπυρο, • άλευρα και ιδίως αλεύρια σιταριού ή σιμιγδαλιού και αλεύρια δημητριακών • ηλίανθο και • φυτικά έλαια εκτός από το ελαιόλαδο και ιδίως ηλιέλαιο, φοινικέλαιο και αραβοσιτέλαιο

Δεν θα μειωθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε τη θέση της κυβέρνησης κατά της μείωσης του ΦΠΑ και του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα και άλλα βασικά αγαθά τονίζοντας ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να λαμβάνει το μίγμα των μέτρων που έχει θέσει σε εφαρμογή από το Σεπτέμβριο προκειμένου να μετριάσει τις επιπτώσεις της ακρίβειας χωρίς να θέσει σε κίνδυνο τα δημοσιονομικά της χώρας.

Αλέξης Τσίπρας : Χρειάζεται σχέδιο έκτακτης ανάγκης – Η αισχροκέρδεια φτάνει το 1,5 δις. Ευρώ

Την ανάγκη δημιουργίας σχεδίου έκτακτης ανάγκης προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα πολλαπλά ζητήματα που έχουν δημιουργηθεί στην κοινωνία αναφορικά με τη ακρίβεια, τις ανατιμήσεις και την ενεργειακή κρίση τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Μιλώντας στον ΑΝΤ1 τόνισε πως «Δεν έχει νόημα να περιγράφουμε τη ζοφερή κατάσταση, έχει νόημα να δούμε πως θα βγούμε από αυτή», σημείωσε ο Αλ. Τσίπρας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments