Πολιτισμός

Ένας οδηγός για τα εθνικά περίπτερα της Μπιενάλε της Βενετίας 2022

Ένας οδηγός για τα εθνικά περίπτερα της Μπιενάλε της Βενετίας 2022

Πηγή Φωτογραφίας: Biennial Foundation

Τα περισσότερα από τα περίπτερα βρίσκονται στο Arsenale και το Giardini -τους δύο κύριους χώρους για την κύρια έκθεση της Μπιενάλε- αν και μερικά βρίσκονται σε διάφορες τοποθεσίες σε όλη την πόλη.

Επιτέλους, η Μπιενάλε της Βενετίας του 2022 είναι εδώ!

Καθυστέρησε ένα χρόνο λόγω της πανδημίας αλλά η 59η Μπιενάλε, έχει προγραμματιστεί επί του παρόντος να διαρκέσει από τις 23 Απριλίου έως τις 27 Νοεμβρίου. Συχνά, το μεγαλύτερο αξιοθέατο είναι η κύρια έκθεση, την οποία φέτος επιβλέπει η Cecilia Alemani. Δίνοντας έμφαση στον σουρεαλισμό και μια άνευ προηγουμένου έμφαση στις γυναίκες καλλιτέχνες, αυτή η παράσταση θα έχει τον τίτλο «The Milk of Dreams», σε σχέση με τα γραπτά της Leonora Carrington.

Αλλά εξίσου συναρπαστικά είναι τα 90 και πλέον εθνικά περίπτερα γύρω από αυτή την παράσταση. Τα θέματά τους θα κυμαίνονται από τη διατήρηση των τυρφώνων στην Παταγονία έως την ανθεκτικότητα των μαύρων γυναικών, από την οικονομική παρακμή στην Ιταλία από το γερμανικό περίπτερο ως πολιτικό χώρο καθεαυτό έως το «τίποτα» στο Κροατικό Περίπτερο.

Παρακάτω, ένας οδηγός για τα δεκάδες εθνικά περίπτερα που έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής, μαζί με τέσσερις συμμετέχοντες που δημιουργούν παράλληλες εκδηλώσεις που εγκρίνονται από την Μπιενάλε. Τα περισσότερα από τα περίπτερα βρίσκονται στο Arsenale και το Giardini -τους δύο κύριους χώρους για την κύρια έκθεση της Μπιενάλε- αν και μερικά βρίσκονται σε διάφορες τοποθεσίες σε όλη την πόλη.

Η Mónica Heller, της οποίας οι πίνακες και τα βίντεο έχουν επικεντρωθεί στο τι έχουν κάνει οι νέες τεχνολογίες στα συναισθήματά μας, θα εκπροσωπήσει την Αργεντινή. Σύμφωνα με την Terremoto, το περίπτερο της θα περιλαμβάνει 15 ενότητες που θα εμφανίζουν τρισδιάστατα κινούμενα σχέδια, σηματοδοτώντας την πρώτη φορά που ο ιστότοπος φιλοξενεί μια εγκατάσταση βίντεο. Ο Alejo Ponce de León, ο οποίος θα επιμεληθεί το περίπτερο, είπε ότι η έλλειψη απροκάλυπτης πολιτικής στο έργο της εξηγεί «γιατί μπορεί να προσφέρει ριζικές λύσεις στο σύγχρονο πρόβλημα της καλλιτεχνικής εικόνας».

Οι συνεργάτες Jakob Lena Knebl και Ashley Hans Scheirl θα εκπροσωπήσουν την Αυστρία στην έκθεση. Επιδιώκοντας να αναβαθμίσουν την παραδοσιακή μορφή των εκθέσεων, οι καλλιτέχνες υποσχέθηκαν ότι η έκθεσή τους θα προσέξει την ασυνήθιστη δομή του περιπτέρου, η οποία περιλαμβάνει μια κιονοστοιχία.  Με τίτλο «Invitation of the Soft Machine and Her Angry Body Parts», η έκθεσή τους θα χωριστεί αναλόγως στα δύο, με ένα μισό για κάθε καλλιτέχνη. Ο Knebl θα διερευνήσει κοινωνικοπολιτικά ζητήματα της δεκαετίας του 1970, ενώ ο Scheirl θα δημιουργήσει αυτό έναν εικονικό, «προσβάσιμο» πίνακα. Την επιμέλεια του αυστριακού περιπτέρου θα έχει η Karola Kraus, διευθύντρια του Museum Moderner Kunst Stiftung Ludwig Wien.

Δεν έχει υπάρξει ακόμη επίσημη ανακοίνωση για το Κουβανικό Περίπτερο του 2022, αλλά ο ιστότοπος της Μπιενάλε της Βενετίας αναφέρει τους Rafael Villares, Kcho και Giuseppe Stampone ως εκπροσώπους της χώρας. Ο Nelson Ramirez de Arellano Conde αναφέρεται ως επιμελητής του περιπτέρου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments