Ελλάδα

Στην Εισαγγελέα η μάνα των τριών παιδιών στην Πάτρα

Στην Εισαγγελέα η μάνα των τριών παιδιών στην Πάτρα

Πηγή Φωτογραφίας: Europost.gr

Η δικογραφία μεταβιβάστηκε στην αρμόδια ανακρίτρια, ενώ σύμφωνα με τη δικονομία αναμένεται να εκδοθεί και το σχετικό ένταλμα σύλληψης

Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση ασκήθηκε από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, Δ. Ελευθεριάνο, κατά της μητέρας των τριών παιδιών στην Πάτρα που βρήκαν τραγικό θάνατο, Ρούλας Πισπιρίγκου.

Η δικογραφία μεταβιβάστηκε στην αρμόδια ανακρίτρια, ενώ σύμφωνα με τη δικονομία αναμένεται να εκδοθεί και το σχετικό ένταλμα σύλληψης.

Η δίωξη αφορά στην υπόθεση θανάτου της Τζωρτζίνας, καθώς η έρευνα για τις συνθήκες θανάτου των άλλων δύο παιδιών συνεχίζεται.

Τα ευρήματα από τις τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας φαίνεται να ήταν καθοριστικά για να προσδιοριστεί τι ακριβώς έχει συμβεί.

Η μεταφορά της από την Πάτρα στην Αθήνα κρίθηκε απαραίτητη μετά τον εντοπισμό ουσίας που δεν περιλαμβανόταν στην φαρμακευτική αγωγή.

Φόβοι για απόπειρα αυτοκτονίας

Η επίσπευση των διαδικασιών φέρεται να έγινε και μετά από πληροφορίες ότι η μητέρα των παιδιών, Ρούλα Πισπιρίγκου, έχει κλονιστεί μετά τις αποκαλύψεις και πιθανώς να προέβαινε σε απόπειρα αυτοκτονίας.

Ο εντοπισμός της ουσίας κεταμίνη

Μάλιστα, στις τοξικολογικές εξετάσεις, βρέθηκε ουσία που δεν υπήρχε στην αγωγή τριών κοριτσιών, καθώς εντοπίστηκε η ουσία κεταμίνη, ένα πολύ ισχυρό αναισθητικό που χρησιμοποιείται στην κτηνιατρική.

Οι πηγές που επικαλείται η εκπομπή  Live News αναφέρουν πως η ύποπτη ουσία ανιχνεύτηκε στον οργανισμό του κοριτσιού. Η φαρμακευτική ουσία δεν χορηγήθηκε από τους γιατρούς του νοσοκομείου που νοσηλευόταν το κορίτσι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, και προς το παρόν δεν είναι γνωστό ποιος και πώς το χορήγησε.

Οι επιστήμονες στο εξειδικευμένο εργαστήριο του ΑΠΘ θα διασταυρώσουν άμεσα αν η επίμαχη δοσολογία ήταν κρίσιμη. Εν τω μεταξύ, ο γονιδιακός έλεγχος ολοκληρώθηκε χωρίς να βρεθεί κάποιος συσχετισμός με γονιδιακό παράγοντα ή κληρονομικά ζητήματα που να εξηγεί τους αιφνίδιους θανάτους των παιδιών.

Στο επόμενο διάστημα αναμένεται να κληθούν να καταθέσουν οι υπόλοιποι γιατροί που εμπλέκονται στην υπόθεση και οι γονείς της 9χρονης.

Τι λέει η μητέρα για τις τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας

Τη δική της εκδοχή για την ουσία που φέρεται να ανιχνεύτηκε στην Τζωρτζίνα, στο πλαίσιο των τοξικολογικών εξετάσεων, έδωσε η Ρούλα Πισπιρίγκου, η μητέρα των τριών παιδιών στην Πάτρα που έχασαν αιφνίδια και υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες τη ζωή τους μέσα σε διάστημα μικρότερο των τριών ετών.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου, επικοινώνησε με την εκπομπή “Το Πρωινό” και σχολίασε τις σχετικές πληροφορίες, δηλώνοντας ότι υποψιάζεται πως πρόκειται για φάρμακο της αγωγής που λάμβανε η 9χρονη κόρη της. Σύμφωνα με τα λεγόμενά της, αυτό το φάρμακο άλλαξε στην Αθήνα μετά τη διακομιδή του κοριτσιού από την Πάτρα. Διευκρίνισε, πάντως, ότι δεν είναι η ίδια γιατρός και δεν μπορεί να ξέρει τι έχει γίνει, όπως και ότι η άτυχη Τζωρτζίνα αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα υγείας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments